időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Oknyomozó újságíró állítja, hogy csalhattak a félidős választásokon

Forrás: Kontra.hu
2022.11.18. 11:58 2022.11.18. 14:35
Oknyomozó újságíró állítja, hogy csalhattak a félidős választásokon

Az arizonai kormányzóválasztás körül voltak olyan visszaélésgyanús esetek, amelyeket lehet, hogy bíróságra tudunk vinni – nyilatkozta a Kontrának Matthew Tyrmand. A Project Veritas riportere szerint DeSantis esélyei a legjobbak arra, hogy 2024-ben a republikánusok elnökjelöltje legyen.

Miért maradt el a „vörös hullám”? – tette fel a kérdést a Kontra Matthew Tyrmandnak, aki a válaszában kifejtette: „A vártnál rosszabb eredménynek több oka van, de talán az egyik legfontosabb maga Trump. Ugyanis személyesen választotta ki a jelölteket, akik közül többen erőtlennek bizonyultak, például OZ, Masters és Bolduc. Sajnos emellett a Dobbs-féle abortuszellenes döntés is mobilizálta a demokrata bázist.”

Minderre pedig rátesz egy lapáttal az egy hétig tartó »levélszavazat-szüretelés«, amit Arizonában és Nevadában láthattunk.

Annak kapcsán, hogy történhettek-e választási csalások, a riporter így nyilatkozott: „A 2020-as választásokkal ellentétben most nem voltak gépleállások, rendszerhibák. Idén inkább a levélszavazatokkal játszadoztak. Talán az arizonai kormányzóválasztás körüli visszaélésgyanús eseteket perre tudjuk vinni. Kari Lake [republikánus képviselő] rendkívüli népszerűségnek örvend, míg ellenfele a hihetetlenül gyenge és szinte alig kampányoló Katie Hobbs, a szavazások tisztaságáért felelős államtitkár volt. Talán nem véletlen, hogy amikor szándékosan elkezdték lassítani a szavazatszámlálást, hirtelen megfordult a verseny. És ez még nem minden!”

Mindehhez a Kontra hozzátette, hogy a voksszámlálást vezető adminisztrátor, aki folyamatosan tájékoztatta a sajtót, maga is egy radikális baloldali aktivista.

A republikánusok eredményeiről és lehetőségeiről Matthew Tyrmand így beszélt: „Legalább a képviselőházat sikerült bevennünk, ami a legfontosabb abból a szempontból, hogy a törvényhozáson keresztüli harcot itt tudjuk megvívni. Meg tudjuk akadályozni a demokraták ártalmas törvényeit, és olyan bizottságokat tudunk létrehozni, amelyek ellenőrizni tudják az irányíthatatlan radikális, baloldali képviselőket. A szenátus igazából ezeket nem befolyásolhatja, szóval nincs minden veszve.”

Az amerikai riportert a Kontra a 2024-es választások legesélyesebb jelöltjéről is faggatta. „Ahogy számolom, már legalább tizenketten indulnak az elnökjelöltségért vívott küzdelemben. Messze Ron DeSantisnak vannak a legjobb esélyei, hiszen neki vannak a legjobb eredményei, sőt neki van a legnagyobb esélye arra is, hogy átcsábítsa Trump támogatóit” – magyarázta Matthew Tyrmand.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Kari Lake arizonai republikánus kormányzójelölt a támogatóihoz beszél Scottdale-ben 2022. november 8-án, a félidős kongresszusi és helyi választások estéjén (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.