Joe Biden gratulált a republikánusoknak és elismerte a demokraták vereségét

Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatban gratulált szerdán a republikánusoknak a képviselőházi többség megnyeréséhez, amivel elismerte a demokraták vereségét a múlt heti félidős kongresszusi választáson, és egyben készségét fejezte ki az együttműködésre.

Forrás: MTI2022. 11. 17. 7:03
DUDA, Andrzej; BIDEN, Joe
Varsó, 2022. március 26. Joe Biden amerikai elnök az Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott tárgyalásukon a varsói elnöki palotában 2022. március 26-án. Biden elõzõ nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara Fotó: Marcin Obara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház szerda esti közleményében az elnök azt írta, hogy a múlt heti választások megmutatták az amerikai demokrácia erejét és ellenállóképességét.

A republikánusok képviselőházi vezetőjéhez, Kevin McCarthyhoz azzal a kijelentéssel fordult, hogy

 „készen áll az alsóházi republikánusokkal a közös munkára, hogy az amerikai családok számára eredményeket hozzanak”.

A választók világosan beszéltek arról, hogy költségeik csökkentését, választási szabadságuk megvédését és a demokrácia megőrzését várják – írta Joe Biden, hozzátéve, hogy mindenkivel együttműködik – legyen az republikánus vagy demokrata –, aki szintén hajlandó vele együttműködni ezen célok elérésének érdekében.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.