Uniós biztos: Átfogó migrációs intézkedések kellenek

A plenáris ülésen elhangzott, hogy minden migrációs útvonalon növekszik az illegális bevándorlás, de leginkább a Nuygat-Balkánon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 23. 12:25
REYNDERS, Didier; SZKÍNÁSZ, Margarítisz; VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2022. július 20. Didier Reynders, az Európai Bizottság (EB) jogérvényesülésért felelõs tagja, Margaritisz Szkínász, az európai életmód elõmozdításáért felelõs biztos és migrációs ügyekért felelõs alelnök, valamint Ursula von der Leyen bizottsági elnök (b-j) beszélget az uniós testület rendes heti ülésén Brüsszelben 2022. július 20-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Migrációs kihívások mindig jelentkezni fognak, ezért az Európai Unió válaszainak nem szabad esetinek lenniük. Eljött az ideje, hogy fenntartható, átfogó európai menekültügyi és migrációs keretet hozzon létre az unió – jelentette ki az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Strasbourgban szerdán.

Margarítisz Szkínász az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésének menekültügyi és migrációs kérdésekről folyatott vitáján emlékeztetett: 

minden migrációs útvonalon növekszik az illegális bevándorlás, köztük a legnagyobb nyomás a Nyugat-Balkánon keresztül vezető útvonalon található országokra nehezedik.

A szolidaritás kifejezése mellett célzott intézkedések azonnali meghozatalára van szükség, hogy a migráció kezelésében minden útvonalon gyors eredményt tudjanak elérni a tagállamok az EU határ- és partvédelmi ügynöksége, a Frontex támogatása mellett – tette hozzá az uniós biztos.

Megvannak a forrásaink, az eszközeink, és van politikai akarat arra, hogy a migrációt a bizalom és a szolidaritás szellemében kezeljük

– tette hozzá Margarítisz Szkínász.

Ylva Johansson uniós belügyi biztos beszédében azt hangsúlyozta, hogy az unió számára intézkedései meghozatalakor is a legfontosabbnak az emberéletek mentésének kell lennie. Hozzátette ugyanakkor, hogy az unióba kívánkozók között azok vannak többségben, akik nem szorulnak nemzetközi védelemre. Esetükben a visszaküldésről kell beszélni, illetve lehetőséget kell teremti számukra, hogy legálisan léphessenek be az Európai Unióba.

 

Borítókép: Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős tagja, Margaritisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős biztos és migrációs ügyekért felelős alelnök, valamint Ursula von der Leyen bizottsági elnök (b–j) beszélget az uniós testület rendes heti ülésén Brüsszelben 2022. július 20-án (Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.