Dmitro Kuleba: Fenyegető leveleket is küldtek az ukrán külképviseleteknek

Két ukrán külképviselet is kapott „nagyon konkrét fenyegetésekkel” levelet ugyanazon a napon, amelyen a bombát tartalmazó csomagot elküldték Ukrajna spanyolországi nagykövetségére – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter csütörtökön – írja az MTI.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 01. 20:25
KULEBA, Dmitro
Wangels, 2022. május 13. Dmitro Kuleba külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítõ csoport, a G7 külügyminiszteri csúcstalálkozóján az észak-németországi Wangels közelében 2022. május 13-án. A G7 külügyminiszterek az ukrajnai háború nyomán fellépõ élelmezési válságra próbálnak megoldást találni. A tanácskozáson részt vesz Moldova és Ukrajna külügyminisztere is. MTI/EPA/Action Press pool/Georg Wendt Fotó: Georg Wendt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető az EBESZ miniszteri tanácsának a lengyelországi Lódzban tartott ülése alatt nyilatkozott az Ukrinform hírügynökségnek.

„Ez egyértelműen a terror új formája. Nagyon aktívan együttműködünk a spanyol hatóságokkal, hogy kiderítsük, ki áll a háttérben. Természetesen sejtjük, de nyomon kell követnünk az ügynökök és az érintettek teljes hálózatát” – mondta Kuleba. 

Hozzátette, hogy szerdán „más nyugtalanító események is történtek, amelyek nem robbanóanyagokhoz kapcsolódnak, hanem nagyon konkrét fenyegetéseket küldtek ukrán nagykövetségeknek”. Azt azonban nem árulta el, hogy a szóban forgó ukrán külképviseletek mely országokban vannak.

A külügyminisztérium vezetője szerint mindezek alapján elmondható, hogy Ukrajna ellen „célzott, nagyszabású hadjárat” folyik.

A madridi ukrán nagykövetségre érkezett levélbomba miatt a követség egyik munkatársa könnyebben megsebesült a kezén, amikor a bomba felrobbant. Spanyolország terrorcselekménynek minősítette az esetet. 

Az ukrán külügyminiszter utasítást adott az ukrán nagykövetségek biztonságának haladéktalan megerősítésére, és felszólította spanyol kollégáját, hogy tegyen sürgős intézkedéseket a támadás kivizsgálására.

Borítókép: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Georg Wendt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.