időjárás 6°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Ismét rendbontások közepette ünnepelnek a marokkóiak

Magyar Nemzet
2022.12.10. 20:49 2022.12.10. 21:32
Ismét rendbontások közepette ünnepelnek a marokkóiak

Néhány tucat fiatal összecsapott a rendőrökkel Brüsszel belvárosában − számolt be a Le Soir belga napilap. A belga fővárosban rengeteg marokkói gyűlt össze ünnepelni nemzeti csapatuk sikerét, miután a katari világbajnokság negyeddöntőjében búcsúztatták Portugáliát, és ahogyan azt az elmúlt hetekben megszokhattuk, most sem telik zökkenőmentesen az ünneplés. A lap beszámolója szerint a rendőrök felkészültek az esetleges összecsapásokra, könnygázt vetetettek be a zavargók ellen. 

A városban több metró és buszjárat sem közlekedik, az ünneplő szurkolók alagutakat, utakat zártak le.

 

Több helyen önkéntesek − nagyrészt helyi lakosok − élőlánccal próbálták elejét venni a szurkolók és rendőrök közti összecsapásnak.

Belgiumhoz hasonlóan Hollandiában is nagyszámú marokkói közösség él, ezért a válogatott sikereit a holland nagyvárosokban is rendbontás követi. Az NL Times holland hírportál beszámolója szerint eddig csak Hágában kellett beavatkozniuk a helyszínre vezényelt rohamrendőröknek. 

A város egyik kerületében a rendbontások miatt rendkívüli állapotot rendeltek el, így bárkit letartóztathatnak a hatóságok, amennyiben megzavarja a közrendet vagy megtagadja a rendvédelmi szervekkel való együttműködést.

A szurkolók egy csoportjáról készült videófelvételen az is hallatszik, amint marokkói zászlókat lengetve skandálják: „Minden zsidó homoszexuális!”

A belga és holland hírportálok beszámolói szerint ugyanakkor a mostani rendbontások eltörpülnek az eddigiek mellett, nagyobbrészt békésen zajlik az ünneplés.

Borítókép: Marokkói szurkolók ünnepelnek a belga fővárosban, Brüsszelben 2022. december elsején, miután Marokkó 2-1-re győzött és továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában játszott Kanada–Marokkó mérkőzésen (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.