Szijjártó Péter: Új energiaforrásokat kell Európába irányítani

„Az energiabiztonság fizikai és nem politikai kérdés, politikai nyilatkozatok helyett valódi építkezésre van szükség. Ma Bukarestben egy fontos lépést teszünk ebbe az irányba” – írta a Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ismertette, szombaton Bukarestben megállapodást írnak alá Azerbajdzsán, Grúzia, Románia és Magyarország vezetői egy, a világon egyedülálló infrastrukturális beruházásról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 17. 9:44
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. október 11. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Matjaz Han szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. október 11-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború miatt Európában energiaellátási válság van, amelynek feloldása csak úgy lehetséges, ha új energiaforrásokat tudunk Európába irányítani – írta szombat reggel a Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: ez azonban mindaddig csak álom marad, amíg a megfelelő szállítási útvonalak létre nem jönnek.

A miniszter jelezte, hogy a nap folyamán Bukarestben megállapodást írnak alá Azerbajdzsán, Grúzia, Románia és Magyarország vezetői egy, a világon egyedülálló infrastrukturális beruházásról. A Fekete-tenger alatt létrejövő, több mint ezerkilométeres víz alatti vezeték a Kaszpi-térségben, vagyis az Azerbajdzsánban és Grúziában előállított zöldáramot fogja Közép-Európába, így Romániába és Magyarországra szállítani.

Az energiabiztonság fizikai és nem politikai kérdés, politikai nyilatkozatok helyett valódi építkezésre van szükség. Ma Bukarestben egy fontos lépést teszünk ebbe az irányba

– zárul Szijjártó Péter bejegyzése.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.