A svéd kormány eltörölné a szórakozóhelyekre vonatkozó kötelező táncengedélyt

Meg akarják szüntetni a vendéglátó- és szórakozóhelyi tánc engedélyhez kötését. Egy most benyújtott jogszabálytervezet szerint az említett intézményeknek ezután csak szóban értesíteniük kellene a rendőrséget arról, hogy lehetővé fogják tenni a táncot, és ez díjmentes lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 13. 15:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg a vendéglátó- vagy szórakozóhelyeknek legalább 700 koronába (24 500 forint) kerül a táncengedély beszerzése, és ha ez nincs meg, akkor a tulajdonos elveszítheti szeszesital-árusítási engedélyét vagy akár a működési engedélyét is.

Észszerűtlen, hogy az állam szabályozza azt, hol táncolhatnak az emberek. Az engedélyhez kötés megszüntetésével a bürokráciát és a vendéglátóhely-tulajdonosok költségeit is csökkentjük

− jelentette ki Gunnar Strömmer igazságügyi miniszter a kormány ülése után kiadott közleményében.

A kormány azt ígéri, hogy a változtatás július 1-jén már hatályba is lép, ha a parlament jóváhagyja addig. A parlament 2016-ban már egyhangúlag eltörölte a táncengedélyt, de a törvény még létezik, és a hatóságok mindeddig érvényt is szereztek a jogszabálynak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.