időjárás 2°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Elon Muskot már III. Károly is beperelte a tetemes tartozások miatt

Magyar Nemzet
Forrás: Vg.hu
2023.01.25. 16:29 2023.01.25. 16:39
Elon Muskot már III. Károly is beperelte a tetemes tartozások miatt

A Twitter nem fizette ki a londoni irodabérletet az uralkodónak

Elon Musk – hogy a Twitter kiadásait csökkentse – az alkalmazottak többségének elbocsátása mellett az irodák bérleti díját sem fizette ki. Az irodabérlet rendezésének elmulasztása után több per is indult a vállalat ellen, például az SRI Nine Market Square amerikai ingatlancégé.

A Forbes szerint most a brit uralkodó vagyonát kezelő Crown Estate is bíróságon követeli a pénzét a közösségi oldaltól, amely londoni irodáját az uralkodótól bérli 2011 óta.

A milliárdos jelenleg a San Francisco-i bíróság előtt próbálja azt bizonyítani, hogy a Tesla tőzsdei kivezetéséről szóló bejegyzése nem mozgatta a piacokat. Az ügyben eljáró bíró az esküdteket arra kérte, hogy Musk bejegyzésének igazságtartalmát ne vizsgálják, azt tekintsék hamisnak, csak a piacra gyakorolt hatást mérlegeljék.

A Magyar Nemzet írt róla korábban, hogy Elon Musk a múlt hónapokban radikális változásokat jelentett be a vállalaton belül, a kifogásolható feltételek és munkakörülmények miatt pedig a cég dolgozóinak nagy része otthagyta munkahelyét. Musk hétfőn alperesként vett részt egy szövetségi bírósági tárgyaláson Kaliforniában, amiért 2018-ban a vádak szerint félrevezetően jelentette be a Tesla cég tőzsdei kivezetését, és ezzel szándékosan manipulálta a vállalat részvényeinek árfolyamát.

Az eredeti cikk a Vg oldalán érhető el.

Bajban a TikTok és a Twitter

A kínai alkalmazást betiltaná az EU belső piaci biztosa, ha nem korlátozza a tartalmait, Elon Musk cége pedig tartozik egyes irodái bérleti díjával.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.