időjárás 2°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Julian Sands családja hálás az erőfeszítésekért

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.01.24. 11:09 2023.01.24. 11:14
Julian Sands családja hálás az erőfeszítésekért

Immár tizenegy napja, hogy túrázás közben eltűnt Julian Sands. A brit színész családja köszönetet mondott a kaliforniai hatóságoknak a színész felkutatására tett hősies erőfeszítéseikért.

Mélyen meghatotta Julian Sands családját a feléjük áramló sok szeretet és támogatás, írják közeleményükben, amelyet a BBC News tett közzé, és amelyet az MTI is szemlézett. 

A 65 éves Sands január 13-án a Los Angelestől északra fekvő San Gabriel-hegység legmagasabb csúcsára, a Baldy-hegyre indult túrázni. Azóta azonban nem tudnak hollétéről, a kutatására induló mentőcsapatok csak az autóját találták meg a múlt héten a hegy közelében.

A kutatást nehezíti, hogy a régióban hetek óta viharos az időjárás. A múlt héten be is jelentették, hogy a földi csapatok munkáját fel kellett függeszteni, és csak a levegőből folytatták a keresést. A San Bernardinó-i seriff hivatala figyelmeztetést adott ki, hogy a környéken ne induljanak útnak túrázók.

A brit származású Sands tucatnyi filmben és tévés produkcióban szerepelt, egyik legfontosabb filmje az 1985-ben bemutatott Szoba kilátással volt. Jelenleg Los Angeles északi részén él író feleségével, két gyermekük van. A színész egyébként korábban sokszor beszélt róla, hogy szeret túrázni és hegyet mászni, olyannyira, hogy amikor 2020-ban megkérdezték tőle, hogy mikor érzi magát boldognak, azt válaszolta: „Egy ragyogó hideg reggelen egy hegycsúcs közelében”.

Januárban már történt egy haláleset a környéken, amikor egy négygyermekes anya, aki ismerősei szerint gyakorlott túrázó volt, lezuhant a Baldy-hegyről.

Borítókép: Julian Sands (Fotó: MTI/AP/Invision/Richard Shotwell)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.