Túrázás közben tűnt el a népszerű brit színész, Julian Sands

Pénteken lesz egy hete, hogy Julian Sands brit színészt keresik, akinek a Baldy-Bowl hegycsúcs közelében veszett nyoma.

Magyar Nemzet
Forrás: The Guardian, BBC2023. 01. 19. 13:29
Julian Sands brit színész
Julian Sands brit színész Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még múlt hét pénteken tűnt el egy túrázó Dél-Kaliforniában, a San Gabriel-hegységben, a 3068 méteres Baldy-Bowl hegycsúcs közelében. Utóbb kiderült, hogy a férfi, akit a hatóságok keresnek, a 65 éves Julian Sands brit színész, aki – többek között – az Egy szoba kilátással, a Warlock, az Arachnophobia – Pókiszony és a Las Vegas, végállomásban is szerepelt. 

A hatóságok név szerint csak szerdán azonosították az eltűnt túrázót – tolmácsolta Nathan Campos szóvivő szavait a The Guardian. Ez alapján a szélsőséges téli időjárás nagyban megnehezíti a színész utáni kutatást, így a szárazföldi mentőalakulatokat kénytelenek voltak visszavonni, a keresést drónnal és helikopterrel is folytatták, amikor az időjárás engedte. A szóvivő továbbá kiemelte, hogy a környéken súlyos lavinaveszély van, illetve szavai szerint a környék most rendkívül veszélyes. 

A hegyimentőket egyébként az utóbbi egy hónapban 14-szer is riasztották ilyen ügyben – ezt már a BBC írja, illetve hozzáteszik, hogy a hatóságok több figyelmeztetést is kiadtak, amelyekben arra kérték a túrázókat, hogy gondolják át többször is, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt útnak indulnak-e.

Julian Sands mellett egyébként egy másik eltűnt túrázót is keresnek a helyszínen, ő hétfőn tűnt el a hegyek között.

Borítókép: Julian Sands (Fotó: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.