Lövöldözés Los Angelesben, legalább tízen meghaltak

A Los Angeles megyei sheriff hivatal közleménye szerint eddig tízen haltak meg a lövöldözésben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 10:56
Monterey Park, 2023. január 22. Rendõrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövetõ egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevõkre, a támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, sokan megsebesültek. Azt még nem lehet tudni, hogy a tettest elfogták-e vagy bármi módon ártalmatlanná tették. MTI/EPA/Caroline Brahman Fotó: Caroline Brahman
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözéshez riasztották a Los Angeles-i rendőrséget helyi idő szerint szombat este, miután a kínai holdújévet ünneplő több tízezres tömeget vette célba egy ismeretlen támadó – hívta fel a figyelmet a Los Angeles Times. Az eset a Monterey Parknál történt, a beszámolók szerint egy férfi gépfegyverrel lőtt a tömegbe.

A Los Angeles megyei sheriff hivatal közleménye szerint eddig tízen haltak meg a lövöldözésben.

Az elhunytak mellett tíz sérültről számoltak be. A beszámolók szerint a lövések este tíz óra után kezdődtek, a rendőrség perceken belül a helyszínre érkezett. A hatóságok közlése szerint az elkövető még szabadlábon van.

 A férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, a rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi lehetett az indítéka.

Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta vasárnap: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. Az áldozatok már a helyszínen elhunytak – tette hozzá.

Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban Forrás: MTI/EPA/Caroline Brahman

Egy helyi fiatal szerint a környéken nagyon sok ázsiai származású él, sőt a lövöldözés is a kínai holdújév ünnepére esett – utalva arra, hogy az elkövető cselekedetét rasszista indíttatásból követhette el. Noha a Black Lives Matter-tüntetésekről és a feketéket ért sérelmekről hallani többet a tengerentúlról, az ázsiai származásúakat is gyakran éri hátrányos megkülönböztetés vagy erőszakos támadás. 2020 és 2022 márciusa között több mint tizenegyezer ázsiai származásúak elleni gyűlölet-bűncselekményt jelentettek az Egyesült Államokban.

 

Borítókép: Rendőrök a kaliforniai Monterey Parkban elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 22-én hajnalban. A fegyveres elkövető egy többezres részvétellel folyó holdújévi fesztiválon nyitott tüzet a résztvevőkre, a támadásban legkevesebb tíz ember életét vesztette, sokan megsebesültek (Forrás: MTI/EPA/Caroline Brahman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.