időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Orbán Viktor nem léptetné ki Magyarországot az EU-ból

Magyar Nemzet
2023.01.28. 11:03 2023.01.28. 16:21
Orbán Viktor nem léptetné ki Magyarországot az EU-ból

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este fogadta a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciájának külföldi résztvevőit, melyről Rod Dreher amerikai újságíró, a The American Conservative című lapban írt riportja miatt diplomáciai botrány is kerekedett, az ukrán külügy bekérette Magyarország kijevi nagykövetét. Az amerikai újságíró által őszinte beszélgetésként leírt találkozón a magyar miniszterelnök a baloldali médiában megjelentek, illetve az ukrán külügyminisztérium értelmezése szerint ugyanis Ukrajnát becsmérlő és Oroszország győzelmét előrevetítő megjegyzéseket tett.

A miniszterelnök az ukrajnai háború kapcsán azonban arról beszélt, hogy az ukrajnai háborúban az oroszok várhatóan magukra találnak, ami még nehezebbé teszi majd a háborút, amibe a Nyugat egyre inkább belesodródik. 

Az Európai Unióval fennálló rögös kapcsolatról Orbán Viktor Dreher szerint hosszasan beszélt, aminek során egyértelművé tette, hogy Magyarország nemzeti érdeke az uniós tagság megmaradása.

A félreértelmezéseket és szándékos csúsztatásokat Orbán Viktor azon megjegyzése eredményezte, ami az Európai Unió Magyarországgal szembeni bánásmódjáról szólt. A miniszterelnök ugyanis a balliberális sajtó tendenciózus értelmezése szerint arról beszélt, hogy számára fájdalmas Magyarországot az EU-ban látni, míg 

Dreher cikkének szövegéből világos, hogy a magyar miniszterelnök számára „fájdalmas azt látni, hogy Magyarországot az EU tagjaként zaklatja és zsarolja Brüsszel”.

Rod Dreher a tegnapi napon a Twitteren közzétett bejegyzésében is hangsúlyozza, hogy Orbán Viktor nem kívánja a magyar európai uniós tagság megszüntetését, mindössze arról beszélt, hogy nehéz Brüsszellel dűlőre jutni, de a magyar gazdasági és nemzeti érdek ezt kívánja.

Frusztráló, de nem meglepő a magyar baloldali sajtó torzítása annak, amit a miniszterelnök valójában mondott. Személyes nehézségeiről beszélt a Brüsszellel való tárgyalások kapcsán. […] Ez ott, a helyszínen mindenki számára világos volt

– fogalmazott a közíró.

Rod Dreher jelenleg a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója, e mellett a The American Conservative magazin vezető szerkesztője, és öt könyv szerzője, amelyeket több mint tíz nyelvre fordítottak le. Dreher több mint három évtizedes szakmai újságírói pályafutása során a New York Post, a Washington Times, a Dallas Morning News és a National Review magazin munkatársa volt. Megjelent a CBS, az ABC, a CNN, a Fox News, az MSNBC, a BBC és más televíziós csatornák műsoraiban, kommentárjai pedig a Time magazinban, a Wall Street Journalban és más jelentős kiadványokban jelentek meg.

 

Borítókép: Rod Dreher (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.