Poggyászból kellett kimenteni Opheliát, az albínó aligátort

Repülőtéri poggyászból mentettek ki egy albínó aligátort a müncheni repülőtéren, a hüllőmentők hétfői közleménye szerint az állat azóta egy állatkertben talált otthonra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 30. 14:19
Ferihegy, Budapest Airport BA
Megközelítőleg négymillió utas fordult meg 2022 nyarán a budapesti repülőtéren Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetően a vámosok szeme is elkerekedett szeptemberben, amikor a poggyászok röntgenvizsgálata közben bukkantak az albínó aligátorra egy utas bőröndjében.

Az állat fóliába volt csomagolva.

Az akkor mintegy egyméteres fiatal állat alig kapott levegőt. Amint kiszabadították, azonnal hüllőmenhelyre vitték, mert nagyon rossz állapotban volt.

A gyógyulása után, január közepén a német szövetségi természetvédelmi hivatal a hüllőt Észak-Rajna-Vesztfália egy állatkertjébe, a rheinbergi TerraZoóba vitték, az Opheliának elnevezett állat azóta hozzászokott az új környezetéhez.

Az állatot egy üzletember rejtette el a bőröndjében. A vámhatóság szerint Ázsiában akár 75 ezer euró (29 millió forint) is lehet a ritka aligátor ára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.