Tűz pusztított Szöulban, több száz embert kellett kimenekíteni + galéria

A dél-koreai főváros nyomornegyedében öt óra alatt tudták megfékezni a lángokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 20. 11:19
null
Szöul, 2023. január 20. Tûzoltók a dél-koreai fõváros Gurjong nevû nyomornegyedében keletkezett tûzvész helyszínén 2023. január 20-án. Mintegy hatvan lakóház vált a lángok martalékává, személyi sérülésrõl vagy halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun Fotó: Ahn Jung Dzsun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken reggel tűz ütött ki Szöul déli részén, Gurjongban. Öt óra alatt tudták megfékezni a lángokat – számolt be az MTI.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz 2700 négyzetméteren mintegy hatvan lakóhelyet pusztított el. A mentésben nyolcszáz tűzoltó, rendőr, katona és tíz helikopter vett részt. Személyi sérülésről vagy halálos áldozatról nem érkezett jelentés.

A helyszínre kiérkezett a szöuli polgármester is, és elrendelte az érintett családok átköltöztetését.

 

A dél-koreai elnök elutazott a davosi Világgazdasági Fórumra. Jun Szok Jol arra utasította az illetékeseket, hogy mindent tegyenek meg a károk minimalizálása érdekében.

A gazdag Gangnam negyed mellett található Gurjongban sok ház épült gyúlékony anyagból, a terület rendkívül tűzveszélyes. A kormány a 2014-es tűzvész óta tervezi a terület újjáépítését, de még nem tudtak nekilátni a földtulajdonosok, a lakók és a hatóságok közötti viták miatt.

Borítókép: Tűzoltók a szöuli Gurjong nyomornegyedben keletkezett tűzvész helyszínén (Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.