A Fehér Ház volt orvosa vitatja Joe Biden egészségi állapotát

Ronny Jackson szerint mindenki látja, hogy valami nincs rendben, a Fehér Ház mégis úgy tesz, mintha semmi gond nem lenne.

Magyar Nemzet
2023. 02. 20. 8:52
BIDEN, Joe
Washington, 2023. február 2. Joe Biden amerikai elnök a nemzeti imareggelin a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 2-án. MTI/AP/J. Scott Applewhite Fotó: J. Scott Applewhite
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak többsége látja, hogy Biden mentális egészsége folyamatosan romlik, a Fehér Ház mégsem számol be róla átláthatóan − húzta alá Ronny Jackson, az elnöki rezidencia korábbi orvosa, aki többek közt Donald Trump és Barack Obama volt elnökök egészségéért felelt. A szakember a Joe Biden egészségi állapotáról múlt héten napvilágot látott jelentést illette kritikával, amely szerint a nyolcvanéves politikus teljesen alkalmas elnöki feladatainak elvégzésére.

Jackson egyebek mellett azt is felrótta a vizsgálatokat végző Kevin O’Connor fehér házi orvosnak, hogy még mindig nem készült Bidennel kognitív teszt a mentális állapotának felderítésére. 

Mindenki látja, hogy valami nincs rendben. Az eltussolásnak véget kell vetni!

− fakadt ki a Fox News hírcsatornának nyilatkozva Jackson. A nyilvános jelentés – többek között – az elnök látását, hallását, kardiológiai, neurológiai állapotát járta körül, megvizsgálva járását, tartását és szövettani állapotát is (rákos sejtek után kutatva – ennek még nincsen eredménye). Jackson nem az első orvos, aki megkérdőjelezi a vizsgálat eredményeit. 

És mégis hogyan teljesített az elnök a mentális vizsgálaton? Annak mi lett az eredménye, jó lenne azt is tudni. A fizikai, mentális és érzelmi egészség egyformán fontos

húzta alá Janette Nesheiwat család- és sürgősségi orvos.

Jackson egyébként már korábban is kritizálta Joe Bident utóbbi romló egészségügyi állapota miatt, még a 2020-as elnökválasztási kampány idején. Akkor Barack Obama, Jackson korábbi páciense sietett Biden védelmére

Szakszerűtlen és az általa egykor viselt hivatalhoz méltatlan, velem és az adminisztráció tagjaival szemben pedig tiszteletlen volt

− reagált a korábbi elnök Jackson egyik Twitter-bejegyzésére, amelyben Biden mentális állapotát minősítette. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a nemzeti imareggelin a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2023. február 2-án (Fotó: MTI/AP/J. Scott Applewhite)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.