Házkutatást tartottak több ukrán üzletembernél és politikusnál, meneszteni fogják a vámhivatal vezetését

Házkutatást tartott az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerdán több ukrán politikus és üzletember otthonában, valamint az adóhivatalban is – közölte a kormánypárt frakcióvezetője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 01. 12:59
The Kyiv Security Forum
Arsen Avakov
Former Interior Minister of Ukraine Arsen Avakov during The Kyiv Security Forum in Kyiv, Ukraine on December 1, 2021 (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto) (Photo by Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arszen Avakov volt belügyminiszter saját maga számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportálnak az otthonában egy helikoptervásárlási üzlet miatt tartott házkutatásról.

Az Ukrajinszka Pravda és az RBK ukrán televízió honlapja biztonsági vezetőktől úgy értesült, hogy házkutatás folyik Ihor Kolomojszkij milliárdos, volt Dnyipropetrivszk megyei állami közigazgatási vezetőnél is.

A házkutatásokról szóló hírt az ukrán elnök pártájának, a Nép Szolgájának frakcióvezetője, David Arahámija később megerősítette. A politikus, aki a Telegram üzenetküldő alkalmazásra kitett üzenetében megígérte, hogy az ország az Oroszországgal vívott háború alatt megváltozik, hozzátette, hogy házkutatás folyik az Ukrán Adóhivatalnál is, és meneszteni fogják a vámhivatal vezetőségét.

Borítókép: Arszen Avakov (Fotó: NurPhoto/NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.