Hét nap után menekítettek ki egy kislányt a romok alól

Egy héttel a Törökországot és Szíriát sújtó, több mint 35 ezer halálos áldozattal járó hatalmas földrengés után újabb túlélőt sikerült kimenteni a romok alól: a mindössze hatéves, Miray nevű kislány 178 órán át feküdt egy összedőlt lakóépület romjai alatt Adiyaman városában. Nem ő az egyetlen, akit még élve találtak meg a mentőcsapatok, egy másik nőt 175 órával a katasztrófa után sikerült kimenekíteni.

2023. 02. 13. 17:00
Miray Törökország Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét és fél napot töltött a romok alatt a hatéves Miray, akit egy lakóépület temetett maga alá, miután a múlt hétfői, Törökország déli és Szíria északi területeit sújtó földrengés következtében az épület összedőlt.

A közösségi oldalakra feltöltött videófelvételek szerint a kislányt hatalmas tapsvihar és öröm fogadta, miután a mentőcsapat tagjai kiemelték a romok alól.

Egy Naide Umar nevő nőt pedig 175 óra után sikerült kimenteni, miután szintén egy összedőlt lakóépület romjai alatt rekedt.

Egyre ritkább azonban, hogy túlélőket találnak a mentőcsapatok, miközben a halálos áldozatok száma egyre inkább növekszik: a legfrissebb adatok szerint már 35 ezer elhunytat regisztráltak. Az ENSZ attól tart, ez a szám tovább nőhet, legrosszabb esetben akár meg is duplázódhat. A nemzetközi hírportálokon már arról írnak, hamarosan véget érhetnek a mentési munkálatok, melyeket az újjáépítés fog felváltani.

Borítókép: Mentőautóba helyezik a hatéves Mirayt, akit 178 órával a Törökországos és Szíriát sújtó földrengés után menekítettek ki a romok alól 2023. február 13-án. (Forrás: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.