Majdnem egy héten keresztül lehetett a romok alatt a férfi, akit ma élve kimentettek + galéria

Több mint 160 órával a földrengés után emelték ki a 23 éves Huseyin Seferoglut egy összedőlt ház romjai alól.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 13. 7:59
23-year-old man rescued under rubble 155 hours after 7.7 Kahrama 23-year-old man rescued under rubble 155 hours after 7.7 Kahramanmaras Earthquake Fotó: Europress/AFP/Ercin Erturk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi kiemelése a törmelékek alól több mint négy órán át tartott – számolt be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata hétfőn.

A sérültet, mielőtt kihúzták volna a romok alól, elsősegélyben részesítették. A kiemelési műveletet követően átadták a helyi mentőknek.

 

A munkálatokat sötétben végezték, miközben attól tartottak, hogy életveszéllyel fenyeget az épületszerkezet esetleges összeomlása

 

– tette hozzá a minisztérium.

Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz

A földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt. Szíriában 3775 halottról tudni.

A Magyar Nemzet írt róla, hogy ma hajnalban hazaérkezett a Hunor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kutató-mentő csapata Törökországból. A mentőegységet szállító katonai gép nem sokkal vasárnap éjfél után szállt le Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a többi között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke fogadta az érkezőket.

A Hunor 17 túlélőt mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban.

Borítókép: kiemelik a 23 éves Huseyin Seferoglut egy összedőlt ház romjai alól a törökországi Antakyában 2023. február 12-én, hat nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után (Fotó: Europress/AFP/Ercin Erturk)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.