Szíriai források szerint többen meghaltak egy izraeli rakétatámadás miatt Damaszkuszban

Rakétatámadás érte vasárnapra virradóra Damaszkuszt, a szíriai hadsereg öt halottról adott hírt, és Izraelt tette felelőssé a támadásért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 19. 9:48
null
Damaszkusz, 2013.március 13. A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen egy tûzoltó dolgozik egy rakétatámadás helyszínén, Damaszkusz Daraja negyedében 2013. március 13-án. A támadásban életét vesztette Ahmad Siháde, az Európai Unió küldöttségének egyik munkatársa. (MTI/EPA/SANA) Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hadsereg közleménye szerint a Golán-fennsíkról indított rakéták közül egy a főváros egyik lakónegyedére, Kafr Szúszára zuhant. Hozzátették, hogy több sebesült állapota súlyos.

A szíriai légvédelem több rakétát még a levegőben megsemmisített – áll a SANA szíriai állami hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

A szíriai polgárháború eseményeit nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) 15 halálos áldozatról tud. A civil szervezet hozzátette, hogy a rakéták vélhetően libanoni és iráni milíciák hadállásait célozták.

Izrael a 2011 óta tartó szíriai polgárháború kezdete óta hajt végre katonai műveleteket az arab országban, elsősorban a kormányerők és az Irán támogatását élvező síita szövetségeseik ellen. Izrael fenyegetésként tekint ezekre a milicistákra, különösen azokra, akik a határának másik oldalán, a megszállt Golán-fennsík közelében tartózkodnak.

Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Borítókép: A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott képen egy tűzoltó dolgozik egy rakétatámadás helyszínén, Damaszkusz Daraja negyedében 2013. március 13-án (Forrás: MTI/EPA/SANA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.