Allahu akbar!-t kiabált a tízéves lányt megkéselő migráns Göteborgban

Az elkövető egy többszörösen büntetett előéletű, iráni származású bevándorló.

MAGYAR NEMZET
2023. 03. 03. 13:04
null
Vetlanda, 2021. március 3. A helyszínt biztosítják rendõrök Vetlandában 2021. március 3-án, miután egy férfi több embert megkéselt a dél-svédországi kisvárosban. A rendõrség feltételezett terrorcselekményként vizsgálja az ügyet. A tettest meglõtték és õrizetbe vették. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Mikael Fritzon Fotó: Mikael Fritzon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosan megsérült az a kislány, akit egy iráni származású férfi késelt meg Svédország második legnagyobb városának központjában. A 36 éves elkövető délidőben rontott neki – minden előzmény nélkül – a tízéves kislánynak és az őt védelmező nagymamájának a göteborgi Brunns parkban. 

Szemtanúk szerint a férfi Allahu akbar! kiabálás közben késelte meg a kislányt, majd sebesítette meg a nagymamát is. 

Az elkövetőt járókelők teperték le és tartották vissza a rendőrség kiérkezéséig. A gyereket súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a rendőrség szerint állapota stabil. Sajtóhírek szerint az áldozatok holland turisták, az elkövető pedig egy többszörösen büntetett előéletű bevándorló, akinek a bűnlajstromán többek között több lopás, testi sértés és rablás is szerepel. 

Járókelők fogják le a tízéves kislányt megkéselő migránst. Forrás: Facebook

Közvetlenül 2015 karácsonya előtt egy automata lőfegyvernek látszó tárggyal felfegyverkezve kirabolt egy aranyboltot Göteborg központjában, ahonnan több mint kétmillió svéd koronát érő órát vitt el (hetvenmillió forint). Ez utóbbi miatt három évre ítélték, majd szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el, melyek miatt kétszer kilenc, illetve egyszer három hónapot ült börtönben.

Az éjszaka sem telt Svédországban erőszakmentesen. Péntekre virradóra egy férfit lőttek meg az otthonában a Stockholm agglomerációjában fekvő Tullingeben, aki a kórházba szállítást követően halt meg. 

Feltételezhető, hogy összefüggésbe hozható az eset Stockholmot és környékét utóbbi időben sújtó leszámoláshullámmal, melyet a rendőrség a konkurens migránsbandákhoz köthetőnek tart. Az elmúlt években drámai mértékben megnövekedett az erőszakos bűncselekmények száma Svédország-szerte. Idén átlagosan minden másnapra esik egy robbantás, minden napra pedig egy lövöldözés, melyekben eddig 13 személy sérült meg és hatan meghaltak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/EPA/TT Hírügynökség/Mikael Fritzon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.