időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Az EU egységes az ukrajnai háborúba elkövetett bűncselekmények elszámoltatása mellett

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.23. 22:55
Az EU egységes az ukrajnai háborúba elkövetett bűncselekmények elszámoltatása mellett

Az Európai Unió egységes a Nemzetközi Büntetőbíróságnak (ICC) az ukrajnai háborúban elkövetett bűncselekmények elszámoltatását célzó munkájának támogatása és azon intézkedése mellett, hogy vizsgálatot folytat az ukrán gyerekek Oroszországba való elhurcolása miatt - közölte az Európai Tanács elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Charles Michel a kétnapos EU-csúcs első munkanapját követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az EU töretlenül támogatja Ukrajnát és üdvözli, hogy a közösség többek között lőszertámogatást biztosít a megtámadott országnak.

Uniós szintű együttműködésre van szükség a gyártási kapacitás növeléséhez, a közös beszerzés és a szállítás lebonyolításához - hangsúlyozta az uniós vezetőket tömörítő Európai Tanács elnöke.

Borítókép:  Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felszólal az Európai Parlament négynapos plenáris ülésének harmadik napján, 2023. március 15-én Strasbourgban. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.