Banki nyilvántartás buktatta le Joe Biden családját

Az amerikai elnök korábban tagadta a vádakat, miszerint családja pénzeket kapott Kínából.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 03. 20. 20:42
null
US-POLITICS-BIDEN-DEPARTURE Fotó: JIM WATSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Biden családja kapott pénzt Kínából − írta a Mandiner az amerikai képviselőház vizsgálóbizottságának Twitter-bejegyzését szemlézve. A demokrata elnök korábban tagadta, hogy családja több mint egymillió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől, azonban a most nyilvánosságra hozott dokumentum ennek szöges ellentétéről tanúskodik.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az amerikai pénzügyminisztérium által nemrégiben a felügyeleti bizottság rendelkezésére bocsátott adatok azt mutatják: a Biden család hárommillió dolláros kifizetést kapott a Kínai Kommunista Párthoz (KKP) kötődő személyektől, nem sokkal azután, hogy Joe Biden jelenlegi elnök alelnöki hivatali ideje véget ért

A republikánus vezetésű képviselőházi testület még múlt hét csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai–kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től. Hunter Biden jogi képviselője ezt követően megerősítette: történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a pénzből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt. 

Emellett azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe − számolt be korábban az MTI.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: AFP/Jim Watson) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.