időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Donald Trump a legnépszerűbb a republikánusok körében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.30. 07:40 2023.03.30. 09:04
Donald Trump a legnépszerűbb a republikánusok körében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve – derül a FoxNews szerdán publikált közvélemény-kutatásából.

Az országos hírtelevízió reprezentatív felmérése szerint a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében Donald Trump népszerűsége 54 százalék a februári 43 százalék után, miközben Ron DeSantis támogatottsága országos szinten 28-ról 24 százalékra mérséklődött. A harmadik helyen 6 százalékkal Mike Pence volt alelnök áll. A közvélemény-kutatás republikánus szakértője, Daron Shaw szerint Donald Trump erősödésében szerepe van annak a másfél hete lábra kelt híresztelésnek, hogy a volt elnök ellen egy New York-i ügyész vádat emelhet.

A demokrata választók Joe Biden jelenlegi elnök újraindulását tekintve továbbra is megosztottak. 

 

52 százalék szeretne mást látni a demokraták jelöltjeként a 2024-es elnökválasztáson. Az elnök pártjára szavazók 42 százaléka támogatja a februári 37 százalék után, hogy Joe Biden ismét megméresse magát.

 

A felmérésben közreműködő demokrata szakértő, Chris Anderson úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt év során nem volt érdemi elmozdulás Joe Biden megítélésében, ugyanakkor az látszik, hogy tartja a lépést.

A FoxNews országos közvélemény-kutatása március 24. és 27. között készült, a hírcsatorna havi rendszerességgel készít hasonló felméréseket.

Borítókép: a 2024-es amerikai elnökválasztáson újrainduló Donald Trump volt amerikai elnök egyik támogatója a texasi Waco városban tartott kampányrendezvény előtt 2023. március 25-én (Fotó: MTI/AP/Julio Cortez)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.