Gyanúsan korán virágzanak a cseresznyefák, ebből még nagy baj lehet

Teljes díszben pompáznak Tokió belvárosának cseresznyefái – adta hírül a helyi meteorológiai szolgálat a második legkorábbi rekordról szóló hírt szerdán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 22. 14:11
People enjoy cherry blossom season in Tokyo
TOKYO, JAPAN - MARCH 22 : People enjoy a beautiful day to walk and relax in a park with family, friends or colleague as they enjoy the cherry blossom season in Tokyo, Japan on March 22, 2023. Public places in Tokyo are busy with tourists and residents again after being banned from regrouping in order to avoid any risk of spreading the covid-19 in the city for 3 years. David Mareuil / Anadolu Agency (Photo by david mareuil / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseresznyevirágzás kezdetének időpontjait és rekordjait rögzítő intézmény szerint 2013-ban, 2020-ban és 2021-ben ugyanebben az időben nyíltak cseresznyevirágok a főváros szívében.

A Jaszukuni-szentélyben található, referenciaként használt, szomei josino fajtájú cseresznyefa 80 százalékban virágba borult, amivel az átlagosnál kilenc nappal, a tavalyinál öt nappal előbb „teljesítette” a teljes virágzás kritériumát.

A fák virágzása a fővárosban azért gyorsult fel, mert bimbózásuk óta többször is 20 fok körülire emelkedett a hőmérséklet – jegyezte meg a szolgálat, amely 1953 óta dokumentálja az időpontokat.

A cseresznyefák az egész országban, így például Fukuokában, Oszakában és Nagojában is a szokásosnál korábban indultak virágzásnak az idén.

Három év után, a világjárvány lecsendesedésével először engedélyezték a tokiói városi kormányzat kezelésében lévő parkok, hogy az emberek csoportosan gyönyörködjenek a cseresznyefák fehér-rózsaszín virágaiban és piknikezhessenek.

Borítókép: piknikezők a virágzó cseresznyefák alatt 2023. március 22-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.