Kegyetlen robbanás egy csokoládégyárban + videó

Csokoládégyárban történt robbanás ölt meg két embert és sebesített meg többeket az egyesült államokbeli Pennsylvaniában pénteken este.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 03. 25. 7:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Philadelphiától északra fekvő West Reading városának rendőrfőnöke közölte, hogy a két halálos áldozaton és sérülteken kívül a szerencsétlenség nyomán kilenc embert eltűntként tartanak nyilván. 

A robbanás pontos körülményeit vizsgálják.

A helyi kórház illetékese arról számolt be, hogy nyolc embert ápolnak többnyire könnyebb sérülésekkel. 

A csokoládéüzem területén egy épület teljesen leomlott a detonációban, egy másik megsérült. A csokoládégyár, ahol a baleset történt 1948 óta működik West Readingben, és elsősorban ünnepi csokoládéfigurák gyártásával foglalkozik.

Február elején robbanásveszély és mérgező anyagok miatt ideiglenesen kiköltöztettek otthonából kétezer embert az Egyesült Államokban, Ohio és Pennsylvania állam határán, miután egy veszélyes anyagokat is szállító tehervonat kisiklott.

A település lakóinak akkor ideiglenesen el kellett elhagyniuk otthonukat, miután a vasúti tartálykocsik egy részéből – a robbanásveszély csökkentése érdekében – irányított módon kiengedték a bennük szállított, mérgező vinil-kloridot.

Borítókép illusztráció. (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.