Kiderült, kivel találkozott szombaton Putyin

A találkozó okát is sejteni lehet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 03. 05. 10:45
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2023. január 24. Vlagyimir Putyin orosz államfõ videókapcsolaton keresztül tárgyal kormánytagokkal Moszkva melletti vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2023. január 24-én. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Pool/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csecsen Köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov fiát fogadta az orosz elnök szombaton. 

A találkozóra azért került sor, mert a mindössze 17 éves Ahmad Kadirov tegnap megházasodott – szúrta ki a Mandiner. A lap arról is ír, hogy Ramzan Kadirov is beszámolt Telegramon a találkozóról, amelyben elmondta, hogy Vlagyimir Putyin gratulált a fia házasságához.

A diskurzus egyéb részleteit a csecsen elnök nem osztotta meg, ugyanis erről neki sincsenek pontosabb információi, mindössze annyi, hogy az orosz elnök azt mondta neki, hogy folytatnia kell, amit nagyapja, az idősebb Ahmad Kadirov megkezdett.

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy Ramzan Kadirov arról beszélt, könnyen lehet, hogy egy nap a Wagner-csoporthoz hasonló magánhadsereget alapít. A csecsen vezér azzal érvelt, hogy a zsoldoshadsereg „lenyűgöző” eredményeket ért el Ukrajnában.

Borítókép: Vlagyimir Putyin (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Pool/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.