Migránsok tucatjait húzták partra Spanyolországban

Az illegális bevándorlókat, köztük gyerekeket és nőket három gumicsónakba zsúfolták be, alig egy héttel az olaszországi tragédia után.

Magyar Nemzet
2023. 03. 08. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét tucatjával húzták ki a vízből az illegális migránsokat a spanyolországi Kanári-szigeteken. A hatóságok tájékoztatása szerint az idei eddigi legnagyobb mentést hajtották végre az elmúlt 24 órában, miután 158 afrikai bevándorlót segítettek partra, akik három bizonytalan állapotú gumicsónakba voltak bezsúfolva. A parti őrség Fuerteventura és Arrecife szigetére húzta ki őket,

a járművekben gyerekek és nők is utaztak.

A mentés alig egy héttel azután történt, hogy Olaszországban legkevesebb hatvan migráns vesztette életét, amikor megpróbálták megközelíteni a szárazföldet. A túlélők arról számoltak be a hatóságoknak, hogy több mint 8500 dollárt fizettek az illegális migránsokat utaztató maffiának azért, hogy eljuttassák őket Olaszországba.

A spanyol hatóságok február végén rántották le a leplet egy hasonló bűnszervezetről egy az Europollal végrehajtott közös akcióban. A bandatagok fejenként ötezer eurót kértek el a migránsoktól azért, hogy az algériai partokról Spanyolországba vigyék el őket bizonytalan körülmények között.

A belügyminisztérium által közölt legfrissebb adatok szerint 2023 első két hónapjában 42 hajóval 1865 bevándorló érkezett csak a Kanári-szigetek partjaira. 

Ez a szám egyelőre 66 százalékkal alacsonyabb a tavalyi év első két hónapjában regisztrálthoz képest, amikor 3631 ember kötött ki szabálytalanul a szigetcsoport valamelyik tagján.

Borítókép: Ismét tucatjával húzták ki a vízből az illegális migránsokat a spanyolországi Kanári-szigeteken (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.