időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo
A CDU-elnöke, Friedrich Merz Izraelbe látogatott

„Németországnak örök felelőssége van a holokauszt miatt”

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.21. 18:29 2023.03.21. 18:43
„Németországnak örök felelőssége van a holokauszt miatt”

Németországnak örökké felelőssége lesz a holokausztban – jelentette ki Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kedden Izraelben.

A Németország által a zsidó nép ellen elkövetett borzalmas bűncselekmények mindig is fordulópontként szerepelnek majd a történelmünkben

– hangsúlyozta Merz a Jad Vasem holokauszt-emlékműnél.

–  Mindig emlékezni fogunk a holokauszt áldozataira és családtagjaikra. Németország felelőssége örökre megmarad – tette hozzá.

Merz látogatása során Jichák Hercog izraeli elnökkel és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel is tárgyalt. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint megvitatták Izrael és Németország különleges kapcsolatait, valamint azok bővítésének lehetőségét számos területen, főként a biztonság terén.

Több nemzetközi kérdést megbeszéltek, köztük az ukrajnai háborút. 

Iránnal kapcsolatban Netanjahu sürgette Németországot, hogy tegyen lépéseket az iráni atom- és rakétaprogram leállítása érdekében.

Benjamin Netanjahu múlt csütörtökön Berlinben Olaf Scholz német kancellárral is találkozott. A megbeszélés során Scholz aggodalmát fejezte ki a vitatott izraeli igazságügyi reform miatt, miközben biztonsági kérdésekben támogatásáról biztosította az izraeli kormányt.

Borítókép: Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke (balra) és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (jobbra) Jeruzsálemben 2023. március 21-én (Forrás: Friedrich Merz/Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.