„Németországnak örök felelőssége van a holokauszt miatt”

Benjamin Netanjahu sürgette Németországot, hogy tegyen lépéseket az iráni atom- és rakétaprogram leállítása érdekében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 21. 18:29
Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke (b) és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j) Jeruzsálemben 2023.03.21-én. (Fotó: Friedrich Merz / Twitter)
Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke (b) és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (j) Jeruzsálemben 2023.03.21-én. (Fotó: Friedrich Merz / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországnak örökké felelőssége lesz a holokausztban – jelentette ki Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke kedden Izraelben.

A Németország által a zsidó nép ellen elkövetett borzalmas bűncselekmények mindig is fordulópontként szerepelnek majd a történelmünkben

– hangsúlyozta Merz a Jad Vasem holokauszt-emlékműnél.

–  Mindig emlékezni fogunk a holokauszt áldozataira és családtagjaikra. Németország felelőssége örökre megmarad – tette hozzá.

Merz látogatása során Jichák Hercog izraeli elnökkel és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel is tárgyalt. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint megvitatták Izrael és Németország különleges kapcsolatait, valamint azok bővítésének lehetőségét számos területen, főként a biztonság terén.

Több nemzetközi kérdést megbeszéltek, köztük az ukrajnai háborút. 

Iránnal kapcsolatban Netanjahu sürgette Németországot, hogy tegyen lépéseket az iráni atom- és rakétaprogram leállítása érdekében.

Benjamin Netanjahu múlt csütörtökön Berlinben Olaf Scholz német kancellárral is találkozott. A megbeszélés során Scholz aggodalmát fejezte ki a vitatott izraeli igazságügyi reform miatt, miközben biztonsági kérdésekben támogatásáról biztosította az izraeli kormányt.

Borítókép: Friedrich Merz, a német ellenzéki Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke (balra) és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök (jobbra) Jeruzsálemben 2023. március 21-én (Forrás: Friedrich Merz/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.