időjárás 18°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Megrázó felvétel: nyilvánosságra hozták a rendőrség videóját arról, ahogy megölték a nashville-i ámokfutót

Magyar Nemzet
2023.03.28. 22:24 2023.03.28. 23:23
Megrázó felvétel: nyilvánosságra hozták a rendőrség videóját arról, ahogy megölték a nashville-i ámokfutót

Megjelent a videó arról, amint az egyik rendőri egység a nashville-i Covenant School nevű keresztény magániskolában végez a 28 éves Audrey Hale-lel, a nővel, aki nem sokkal korábban hat embert – köztük három gyermeket – ölt meg az épületben. A felvétel kedd délután óta elérhető Youtube-on, és amelyet 18 éven alattiaknak egyáltalán nem ajánlunk, a felnőttek közül pedig csak az erős idegzetűeknek. 

Korábban a Magyar Nemzet beszámolt arról, hogy a támadásban egy rendőr is megsebesült, amikor megpróbálták megállítani a nőt. A lövöldözésről az első bejelentést helyi idő szerint délelőtt negyed 11 előtt kapták, a támadót fél 11 körül lőtték le. Audrey Hale két automata fegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelkezve, vele a helyszínre érkező rendőrök két tagja került szembe, végül lelőtték az ámokfutót. 

Közben az MTI arról is beszámolt, hogy összesen hét fegyvert vásárolt az elmúlt években a Nashville-i iskolai lövöldöző. Otthonában a házkutatás során az iskola, a Nashville előkelő negyedében fekvő Covenant Iskola részletes térképeit találták, azokon bejelölve a támadás útvonalát. A rendőrök megtalálták több jegyzetét és egy nyilatkozatot is, amelynek tartalmáról annyit közöltek, hogy szintén az előre kiterveltséget támasztja alá.

Utóbb kiderült, hogy a nő 28 éves volt. John Drake, Nashville rendőrfőnöke egy kedd reggeli interjúban azt mondta, hogy a jelek arra utalnak, a lövöldöző haragot táplált az iskolával szemben, évekkel korábban ugyanis maga is ott tanult. A rendőrfőnök hétfői közlése szerint magát transznemű nőként azonosította. A hatóság szóvivője kedden azt írta, hogy Hale-t nőként anyakönyvezték, de ő a közösségi médiában férfi névmással hivatkozott magára.

Audrey Hale a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték. 

Egyébként erős kritikát fogalmazott meg az eset után Vivek Ramaswamy amerikai vállalkozó, az Egyesült Államok jövőre esedékes elnökválasztásának republikánus jelöltje. A politikus ugyanis azt mondta, az oktatási minisztérium szemére vetve, hogy amíg az iskolákban hatalmas méreteket ölt a biztonság hiánya, milliárdokat fektet be a „radikális genderideológia” terjesztésébe, ám így csupán „pszichopatákat hoznak létre”.

Borítókép: A helyszín (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.