időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

„Milliárdokat költünk a genderideológiára, hogy pszichopatákat neveljen”

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News
2023.03.28. 22:28 2023.03.29. 07:29
„Milliárdokat költünk a genderideológiára, hogy pszichopatákat neveljen”

Erős kritikát fogalmazott meg a nashville-i lövöldözést követően Vivek Ramaswamy amerikai vállalkozó, az Egyesült Államok jövőre esedékes elnökválasztásának republikánus jelöltje. A politikus ugyanis azt mondta, az oktatási minisztérium szemére vetve, hogy amíg az iskolákban hatalmas méreteket ölt a biztonság hiánya, milliárdokat fektet be a „radikális genderideológia” terjesztésébe, ám így csupán „pszichopatákat hoznak létre”.

– Zöld papírdarabokat védünk egy bankban, ahol több fegyveres őr van, mint ahányan gyerekeinket védik az iskolákban – fogalmazott Twitter-oldalán közzétett videóüzenetében Vivek Ramaswamy amerikai vállalkozó, a 2024-es választás egyik elnökjelöltje azt követően, hogy a Covenant keresztény magániskola egy volt diákja az épület falain belül lövöldözni kezdtek. A támadásban hatan vesztették életüket, három diák és az iskola három dolgozója, köztük az intézmény vezetője.

A 28 éves Audrey Hale magát transznemű nőként határozta meg, a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be – emlékeztetett az MTI a rendőrség közleményére hivatkozva. Eszerint a tettes már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol néhány percen belül a kiérkező rendőrök lelőtték.

– A kérdés az, hogy ez a nashville-i pszichopata hogyan tudott bejutni az iskolába. Fizetünk a közlekedésbiztonsági személyzet tagjaiért a repülőtereken. Nagyobb a biztonság egy egyszerű bevásárlóközpontban, mint egy állami iskolában – mutatott rá Vivek Ramaswamy. A republikánus politikus egyúttal kiemelte, az oktatási minisztérium az adófizetők pénzét költi a „genderideológia terjesztésére”, ezzel szemben az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak az iskolai lövöldözések.

Évente legalább 80 milliárd dollárral segítjük az Egyesült Államok oktatási minisztériumát a radikális genderideológia finanszírozásában, hogy pszichopatákat hozzon létre. De nem védjük meg a gyerekeinket az iskoláinkban attól, hogy megöljék őket. Ez helytelen

– szögezte le a vállalkozó.

Vivek Ramaswamy egyúttal arra is kitért, amennyiben az amerikai választópolgárok rá voksolnak a 2024-es amerikai elnökválasztáson, jelentős összegeket fektetne be az iskolák biztonságosabbá tételébe.

Borítókép: Vivek Ramaswamy amerikai vállalkozó, a 2024-es amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.