Biden először viccelődött, majd tragikus hírt jelentett be + videó

Az amerikai sajtó szerint érzéketlenül viselkedett az elnök a Nashville-i lövöldözés kapcsán.

Magyar Nemzet
2023. 03. 28. 8:13
BIDEN, Joe; TRUDEAU, Justin; BIDEN, Jill
Ottawa, 2023. március 24. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (j) és a felesége, Sophie Gregoire Trudeau (b) Joe Biden amerikai elnököt (b2) és a feleségét, Jill Bident (j2) fogadja az ottawai kormányfõi rezidencián, a Rideau Cottage-nél 2023. március 23-án. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokakat felháborított Amerikában, hogy viccelődéssel kezdte tegnapi beszédét Joe Biden amerikai elnök a Fehér Házban, ahol női cégtulajdonosokkal találkozott. A nyilvános sajtóeseményen ugyanis – bár nem volt tervbe véve – kénytelen volt az aznapi Nashville-i lövöldözésről is beszélni. Az iskola korábbi diákja három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.

– Joe Biden vagyok. Dr. Jill Biden férje – kezdte mégis felszólalását az elnök, ami egy visszatérő utalás arra, hogy felesége, a first lady legalább olyan fontos személyiség, mint ő maga. Majd így folytatta: „Szeretem a fagyit, különösen a csokoládé kekszeset. Azért jöttem ide, mert hallottam, hogy van csokoládé kekszes fagyi. Egyébként az emeleten van egy hűtőszekrényem, amibe csak fagyi van. Azt hiszik, viccelek. Nem viccelek”. A közönség jót derült az elnök szavain, aki megszólította a közönség egy-két tagját, tovább viccelődve és nevetgélve velük, majd rátért az aznapi tragikus eseményekre. Az alábbi videón 6:50-nél kezdődik Biden felszólalása:

Az elnök beteg dolognak és szívfacsarónak nevezte a lövöldözést, mondván: a kongresszusnak többet kellene tennie a lőfegyveres támadások leállítása érdekében.

– Ha azt mondom, hogy az elnök félrekezelte a helyzetet, akkor finoman fogalmazok. Valószínűleg látta a lövöldözésről szóló híradást, az áldozatok családtagjainak és barátainak a reakcióit, mielőtt megszólalt a nyilvánosság előtt. Egy ilyen helyzetben nem szabad viccelődni. Különösen az Egyesült Államok elnökének nem – reagált a Fox News hírtelevíziónak Chris Christie, New Jersey volt kormányzója.

 

Borítókép: a kanadai miniszterelnök és a felesége Joe Biden amerikai elnököt és a feleségét, Jill Bident fogadja az ottawai kormányfői rezidencián 2023. március 23-án (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.