Terrorcselekményt tervező férfit fogtak el az osztrák–német határon

Terrorcselekményt tervező 18 éves férfit fogtak el az osztrák–német határon – közölte csütörtökön a hesseni tartományi bűnügyi hivatal (LKA) és a frankfurti főügyészség hivatala.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 09. 21:04
Motaszadek, Munir el-
Hamburg, 2018. október 15. A terrorizmus miatt 15 évi börtönre ítélt marokkói Munir el-Motaszadeket helikopterhez kísérik német rendõrök Hamburgban 2018. október 15-én, mielõtt szabadlábra helyezik és hazatoloncolják Marokkóba. Motaszadek, a 2001. szeptember 11-én New Yorkban és Washingtonban végrehajtott repülõgépes terrortámadások ügyében indított bírósági eljárások elsõ elítéltje néhány héttel büntetésének letöltése elõtt szabadul a Hamburg Fuhlsbüttel negyedében lévõ börtönbõl. (MTI/EPA/Jens Schlüter) Fotó: JENS SCHLÜTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a fiatal, aki Irakban az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez akart csatlakozni, Frankfurtban készült merényletre.

A hatóságok szerint a gyanúsított egyebek között pokolgépek és gyújtóbombák készítéséhez szükséges tervrajzokat szerzett be. Mindemellett egy automata fegyver birtokába akart jutni, hogy minél több áldozatot szedhessen.

A német hatóságok már a nyár óta a férfi nyomában voltak. Egy házkutatás során tavaly augusztusban egyéb dolgok mellett az Iszlám Állam zászlói kerültek elő lakásán. Fedett nyomozók később kiderítették, hogy a gyanúsított eredetileg feladta a tervezett terrortámadást, mert attól tartott, még időben leleplezik. Ehelyett az Iszlám Állam szélsőségeseihez akart csatlakozni, hogy

hitetleneket mészároljon le és állami intézmények ellen harcoljon.

A férfit végül szerdán, Passau közelében fogták el az osztrák határ előtt.

Borítókép: illusztráció - német rendőrök akcióban (Fotó: MTI/EPA/Jens Schlüter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.