Több száz migránst, közöttük száz gyermeket találtak egy pótkocsiban

Összesen 343 illegális bevándorlót – közöttük 103 kísérő nélküli kiskorút – találtak a mexikói hatóságok egy elhagyott pótkocsiban egy autópálya közelében Veracruz államban – közölte pénteken a mexikói bevándorlási hivatal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 06. 22:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekek mellett, akiknek a többsége Guatemalából érkezett, 212 felnőttet találtak Guatemalából, Hondurasból, Salvadorból és Ecuadorból, 28, Guatemalából, illetve Salvadorból érkezett hozzátartozójukkal együtt. A migránsok egészségi állapota viszonylag jó. A teherautó vezetője elmenekült – áll a bevándorlási hivatal közleményében.

Az embercsempészek sűrűn használják ezt az útvonalat, hogy illegálisan embereket szállítsanak Mexikó délkeleti részéből az Egyesült Államokba.

A korábban talált elhagyott teherautókban rendszerint csak holtesteket találtak, a mostani esetben azonban sértetlenek voltak az utasok. A pótkocsi tetejébe ventilátorral ellátott szellőzőnyílásokat építettek, és a migránsok csuklóján színes, kóddal ellátott karkötők voltak, nyilvánvalóan így azonosították a csempészek az ügyfeleiket.

A gyermekek többsége Guatemalából származott. Az Egyesült Államokba érkezett migránsok gyakran vitetik maguk után embercsempészekkel a gyerekeiket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.