Több történelmi épület megrongálódott a selmecbányai tűzvészben + videó

Több történelmi épület megrongálódott egy szombaton délelőtt kiütött tűzvészben Selmecbánya központjában; a tüzet a délutáni órákra sikerült megfékezni − jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 18. 17:47
Fotó: KR PZ v Banskej Bystrici Forrás: Natália Milanová szlovák kulturális miniszter Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyelőre ismeretlen okokból keletkezett tűz az UNESCO-világörökség részének számító felvidéki város központjában lévő egyik történelmi épületben ütött ki szombaton délelőtt, majd a lángok később több környező épületre is átterjedtek.

A tüzet a jelentős számban a helyszínre érkező tűzoltóknak és a katonaságnak a szombat délutáni órákra sikerült megfékezniük.

A szerencsétlenség helyszínére érkező Eduard Heger szlovák kormányfő szombat délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta:

a tűz hét épületet rongált meg, közülük többnek leégett a tetőszerkezete, és némelyiknek egy-egy teljes emelete a tűz martalékává vált. Natália Milanová szlovák kulturális miniszter tájékoztatása szerint a szlovák bányamúzeum épülete és a felette lévő galéria került a legkomolyabb veszélybe.

A tűzben szerencsére senki nem halt meg. A tűzoltók közlése szerint jelenleg a lokális tűzfészkek oltása zajlik, feltételezésük szerint vasárnap reggelig kell a tűzeset helyszínén maradniuk. Időközben megkezdték a tűz lehetséges okainak vizsgálatát.

Borítókép: Az egyelőre ismeretlen okokból keletkezett tűz az UNESCO-világörökség részének számító Selmecbánya központjában lévő egyik történelmi épületben ütött ki szombaton délelőtt, majd a lángok később több más környező épületre is átterjedtek. (Forrás: Natália Milanová szlovák kulturális miniszter Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.