időjárás 8°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

Több történelmi épület megrongálódott a selmecbányai tűzvészben + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.03.18. 17:47 2023.03.18. 19:04
Több történelmi épület megrongálódott a selmecbányai tűzvészben + videó

Több történelmi épület megrongálódott egy szombaton délelőtt kiütött tűzvészben Selmecbánya központjában; a tüzet a délutáni órákra sikerült megfékezni − jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Az egyelőre ismeretlen okokból keletkezett tűz az UNESCO-világörökség részének számító felvidéki város központjában lévő egyik történelmi épületben ütött ki szombaton délelőtt, majd a lángok később több környező épületre is átterjedtek.

A tüzet a jelentős számban a helyszínre érkező tűzoltóknak és a katonaságnak a szombat délutáni órákra sikerült megfékezniük.

A szerencsétlenség helyszínére érkező Eduard Heger szlovák kormányfő szombat délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta:

a tűz hét épületet rongált meg, közülük többnek leégett a tetőszerkezete, és némelyiknek egy-egy teljes emelete a tűz martalékává vált. Natália Milanová szlovák kulturális miniszter tájékoztatása szerint a szlovák bányamúzeum épülete és a felette lévő galéria került a legkomolyabb veszélybe.

A tűzben szerencsére senki nem halt meg. A tűzoltók közlése szerint jelenleg a lokális tűzfészkek oltása zajlik, feltételezésük szerint vasárnap reggelig kell a tűzeset helyszínén maradniuk. Időközben megkezdték a tűz lehetséges okainak vizsgálatát.

Borítókép: Az egyelőre ismeretlen okokból keletkezett tűz az UNESCO-világörökség részének számító Selmecbánya központjában lévő egyik történelmi épületben ütött ki szombaton délelőtt, majd a lángok később több más környező épületre is átterjedtek. (Forrás: Natália Milanová szlovák kulturális miniszter Facebook-oldala)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.