Hatalmas terület égett, tűzoltó-helikoptereket is bevetettek + videó

Egy nádarató géptől gyulladt meg szerda délután a Fertő tó nádasa a tó északnyugati oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart.hu2023. 03. 02. 16:34
Sármellék, 2022. március 6. Ég az aljnövényzet és az erdõ a 76-os fõút mentén, Sármellék közelében, a Kis-Balaton térségében 2022. március 6-án. A nagy távolságról is észlelhetõ, füsttel járó tûz a fõúttól délre, mintegy 24 hektáros területen ég, a lángok a nádast és egy erdõt is elértek. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nádarató géptől gyulladt meg szerda délután a Fertő tó nádasa a tó északnyugati oldalán, és csütörtökön már öt tűzoltó-helikopter küzdött a lángokkal – írta meg a Infostart.hu.

A tűz a Fertő tó osztrák oldalán a nádas Sásony (Winden am See) közelében kora délutánra már hét futballpályányi terület égett le. Az oltási munkálatokban 14 település tűzoltósága, valamint tűzoltó helikopter is segítette melyet a szél változó iránya is nehezített.

A Kurier tudósítása szerint csütörtök reggelre súlyosbodott a helyzet, mert noha éjszaka Breitenbrunn közelében sikerült megállítani a tűz terjedését, reggel a feltámadó szélben újabb részen kapott lángra a nádas, és most észak felé terjed. Olyannyira kritikussá vált a helyzet, hogy a délelőtt folyamán már öt tűzoltó-helikoptert vetettek be, hármat a belügyminisztérium, kettőt pedig a honvédség küldött a helyszínre. Mivel a terület nehezen megközelíthető, ezért kértek légi támogatást.

A lap információja szerint a leégett terület már kétszáz hektár körül volt. A szárazföldön jelenleg is 13 tűzoltóság dolgozik 26 járművel és körülbelül 120 fővel.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.