„Az Ukrajnának szánt fegyverek a feketepiacra kerülnek”

Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró elmondta, a katonai eszközöket Nyugaton továbbértékesítik.

Magyar Nemzet
2023. 04. 23. 9:37
null
Bahmut, 2023. április 07. Ukrán katonák egy Gvozgyika önjáró tarackkal lõnek a donyecki régióban fekvõ, ostromgyûrûben lévõ Bahmutban 2023. április 7-én. Bahmutot az ukrán védelmi erõk tartják ellenõrzésük alatt, birtoklásáért több mint hat hónapja heves harcok folynak. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk Fotó: Oleh Petraszjuk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnába exportált fegyverek a feketepiacra kerülnek – nyilatkozta Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró az RT orosz hírcsatornának adott interjújában. 

Már a konfliktus korai szakaszában elárasztották Lengyelországot, Romániát és Ukrajna más szomszédjait azok a fegyverek, amelyeket mi szállítottunk Kijevnek a háborúhoz

 – fejtette ki, hozzátéve, hogy a szállítmányokat alacsonyabb rangú parancsnokoknak adták át, ahonnan gyakran a feketepiacra kerültek.

Elmondta, csak hónapokkal később merült fel az a félelem, hogy a fegyvereket a nyugati országokban továbbértékesíthetik. 

Wesley Satterwhite, az amerikai külügyminisztérium egykori tanácsadója korábban már felszólította az Egyesült Államokat, hogy vezessen be hatékony ellenőrzést az Ukrajnának küldött fegyverek követésére, hogy megakadályozza, hogy azok a feketepiacon végezzék. 

Vaszilij Nebenzja orosz ENSZ-nagykövet eközben arról beszélt, az ukrajnai szállítmányok az uniós országok szervezett bűnözéséből származnak.

 

Borítókép: Ukrán katonák egy Gvozgyika önjáró tarackkal lőnek a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. április 7-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, birtoklásáért több mint hat hónapja heves harcok folynak (Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.