Donald Trump: Amerika a pokol felé tart

Az ellenem felhozott vádak sértések hazánk számára − húzta alá Donald Trump a floridai birtokán elmondott beszédében, miután hazatért New Yorkból, ahol ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott 34 vádpontban. Érzelmes szónoklatában keményen nekiment az ügyét vezető bírónak, valamint az amerikai igazságszolgáltatási rendszernek.

Magyar Nemzet
Forrás: The Daily Telegraph2023. 04. 05. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amerika a pokol felé tart

− fakadt ki Donald Trump a floridai birtokán elmondott beszédében, miután hazatért New Yorkból, ahol ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott 34 vádpontban. Mar-a-lagói rezidenciáján támogatói és legfőbb szövetségesei körében a korábbi elnök továbbra is az ártatlanságát hangsúlyozta, kiemelve, hogy az amerikai igazságszolgáltatási rendszert politikai célokra használják fel a demokraták. 

Az ellenem felhozott vádak sértések hazánk számára

− húzta alá Trump. Az elnökjelöltségért versengő politikus az ügyét vezető bírót sem kímélte, szerinte Juan Merchan az igazi bűnöző, valamint a bíró alapvetően „utálja” őt. Merchan bíró a meghallgatáson felhívta a felek figyelmét, óvakodjanak az olyan állításoktól, melyek erőszakot szülhetnek. 

Az egyetlen bűn, amit elkövettem, hogy félelmet nem ismerve védem hazánkat azoktól, akik el akarják pusztítani

− hangsúlyozta a korábbi elnök.

Trump elmondta, a vádemelés egyetlen célja, hogy beleavatkozzanak a 2024-es elnökválasztásba, ezért azonnal ejteni kell a vádakat. Beszédében kitért még a családjára, megköszönve nekik, hogy végig mellette álltak. − Nagyszerű családom van, fantasztikus munkát végeztek, amit nagyra értékelünk − fogalmazott. Az eseményen ugyanakkor nem volt jelen felesége, Melania, lánya és veje, Ivanka Trump és Jared Kushner, valamint legfiatalabb fia, Barron sem. 

Ennek ellenére nincsenek kétségeim afelől, hogy Amerikát újra naggyá tesszük

− zárta szavait a volt elnök.

Donald Trumpot azzal vádolják, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány idején hallgatási pénzt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek, hogy utóbbi ne beszéljen korábbi viszonyukról. Ezeket a pénzeket a vád szerint akkori ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül fizette ki Daniels-nek, melynek során üzleti dokumentumokat hamisított meg. A korábbi elnök tagadja az ellene felhozott vádakat.

Borítókép: Donald Trump mar-a-lagói birtokán elmondott beszéde közben 2023. április 4-én (Fotó: Reuters)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.