Eddig 67-en haltak meg, mert egy szekta vezetője azt mondta, hogy találkozhat Jézussal, aki éhezteti magát

Kenyában 67-re nőtt a tagjait halálra éheztető szekta halálos áldozatainak száma a The Guardian című brit lap szerint, az ország elnöke hétfőn terrortámadáshoz hasonlította a tragédiát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 24. 17:31
null
Security personnel carry a rescued young person from the forest in Shakahola, outside the coastal town of Malindi, on April 23, 2023. - Twenty-one bodies have been exhumed in Kenya while investigating a cult whose followers are believed to have starved themselves to death, police sources said on April 22, 2023, warning the toll could rise. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Ruto azonnali és átfogó vizsgálatot sürgetett, hangsúlyozva, hogy az ügy büntetőjogi kategória, és semmi köze a valláshoz, az őrizetbe vett szektavezért, Paul Makenzie Nthengét pedig hamis pásztornak nevezte. Az államfő egyúttal határozottabb fellépést ígért a terrorista szekták ellen.

„A terroristák a vallást használják fel borzasztó tetteik igazolására. A Makenzie-hez hasonlók is a vallást használják éppen ilyen dolgokhoz” – fogalmazott.

A rendőrség közlése szerint hétfőn 11 újabb holttestet exhumáltak az ország északi partjainál lévő Malindini körzet erdős részén.

A hatóságok esetleges túlélők és további holttestek után kutatnak a környéken – tették hozzá. A kenyai vöröskereszt úgy tudja, több mint 110 embert keresnek.

A kenyai hatóságok több mint egy hete mentették meg a szekta mintegy tucatnyi tagját, akikről megtudták, hogy a Jézussal való találkozás és az üdvözülés reményében éheztek egy erdei magánbirtok házaiban. Akkor négy szektatag holttestét találták meg az erdőben.

Beszámolók szerint a zárt közösség a Good News International Church nevű szektához tartozott. Helyi sajtóértesülések szerint a vezetőn kívül a szekta hat tagját is őrizetbe vették.

Borítókép: Holttestet szállítanak el a helyszínről (Fotó: AFP/Yasuyoshi Chiba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.