Egészségügyi állapota ellenére továbbra is utazni fog Ferenc pápa

Ferenc pápa megerősítette pénteken, hogy a mozgását nehezítő térdproblémái ellenére továbbra is utazni fog külföldre, legközelebb április 28. és 30. között Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 14. 15:27
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. április 12. Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. április 12-én. A katolikus egyházfõ április 28-30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. A Szentatyának ez lesz a 41. külföldi látogatása, mióta 2013 márciusában Róma püspökének választották. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katolikus egyházfő pénteken audiencián fogadta a külföldi útjain igénybe vett ITA Airways olasz légitársaság vezetőit és munkatársait. A pápa köszönetet mondott gondos és figyelmes munkájukért, amelynek köszönhetően ő egyházfőként – egészségügyi nehézségei ellenére – még mindig képes utazni.

„Fontos számomra, hogy az emberekkel, a hívőkkel, más vallási közösségek tagjaival, jóakaratú férfiakkal és nőkkel találkozzam. Egy személyes beszélgetés egészen más, mint egy küldöttön vagy videókapcsolaton keresztül kommunikálni” – mondta el Ferenc pápa. Hozzátette, hogy „a pápa azért utazik, hogy testvéreit megerősítse a hitükben, hogy a szenvedők közelében lehessen, hogy segítse azokat, akik a békéért dolgoznak”.

 

Ferenc pápa megerősítette, hogy „Isten segedelmével két hét múlva elutazik 41. apostoli látogatására Magyarországra, majd utána következik Marseille, aztán Mongólia és az összes többi úti cél, amely még a várólistán van”.

 

A katolikus egyházfő szeptember 23-ra tervezi marseille-i látogatását. A tervek szerint a francia kikötővárosból repül majd tovább Mongóliába, de februárban a szentatya úgy nyilatkozott, hogy „ez még nem teljesen biztos”.

Ferenc pápa április 28–30. közötti budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.