Egy nőtől félt a legjobban Putyin

Nancy Pelosi megnevezte, szerinte kitől tartott leginkább az orosz elnök. Nem Joe Bidenről, és nem is Volodimir Zelenszkijről van szó – írja az Independent.

Magyar Nemzet
Forrás: Independent, VG2023. 04. 04. 14:58
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. július 20. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy moszkvai ifjúsági fórumon 2022. július 20-án, Oroszország Ukrajna elleni háborújának idején. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov Fotó: Alekszej Majsov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is felmerül időről időre az Egyesült Államokban, hogy Oroszország beavatkozott a 2016-os választási kampányba. Nancy Pelosi, a képviselőház korábbi elnöke ezt azzal magyarázza, hogy Vlagyimir Putyin rettegett Hillary Clinton elnökké választásától – írja az Independent.

Pelosi szerint az orosz elnök azért nem szerette volna, hogy Hillary Clinton kerüljön a Fehér Házba, mert a demokrácia iránt elkötelezett asszonnyal kevésbé tudott volna szót érteni, mint az öntörvényű Donald Trumppal.

Vlagyimir Putyin azért avatkozott be a demokráciánkba, mert Hillary Clinton az a személy, akitől a legjobban félt az oroszországi demokrácia hiánya miatt

– jelentette ki Nancy Pelosi.

Hillary Clinton a 2016-os elnökválasztáson szenvedett vereséget Donald Trumptól. A demokraták szerint ebben szerepet játszott az is, hogy az oroszok beavatkoztak az elnökválasztási kampányba. A demokrata elnökjelölt korábban Barack Obama kormányában vezette a külügyi tárcát – emlékeztetett a VG.

Borítókép: Vlagyimir Putyin (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszej Majsov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.