Elégedetlen az FBI, sürgetik a vádemelést Hunter Biden ellen

Az amerikai elnök fiával szemben adózási és fegyvervásárlással kapcsolatos ügyekkel összefüggésben fontolgatja a vádemelést az ügyészség.

Gábor Márton
2023. 04. 22. 20:30
President Biden Hosts The Annual White House Easter Egg Roll
US-PRESIDENT-BIDEN-HOSTS-THE-ANNUAL-WHITE-HOUSE-EASTER-EGG-ROLL Fotó: DREW ANGERER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nemrégiben nyilvánosságra került jelentés szerint szövetségi ügyészek azt fontolgatják, hogy vádat emelnek a lobbistaként ismert Hunter Biden ellen három adózási bűncselekmény, valamint egy fegyvervásárlással kapcsolatos ügy miatt.

Ha Joe Biden amerikai elnök fiát elítélnék az említett vádpontokban, a hatályban lévő jogszabályok értelmében pénzbírsággal vagy akár börtönbüntetéssel is sújthatnák.

A bűnüldözéssel foglalkozó, névtelenséget kérő informátorok szerint a Szövetségi Nyomozó Irodán (FBI) belül egyre nagyobb a frusztráció, mivel a nyomozók egy évvel ezelőtt befejezték munkájuk nagy részét az ügyben, és még mindig nem emeltek vádat. Az egyik forrás hozzátette, hogy az adóhatóság is több mint egy évvel ezelőtt fejezte be a nyomozást.

Korábbi sajtóinformációk szerint a szövetségi nyomozók úgy vélik, elegendő bizonyítékuk van ahhoz, hogy Hunter Biden ellen vádat emeljenek adózási bűncselekményekkel, köztük adócsalással és egy fegyvervásárlással kapcsolatos hamis nyilatkozattal kapcsolatban, azonban mindennek ellenére még nem született döntés a vádemelésről, amely jelenleg David Weiss amerikai ügyész kezében van.

Hunter Biden nemzetközi üzleti kapcsolatainak nemzetbiztonsági vonatkozású szövetségi vizsgálata 2018-ban kezdődött. A nyomozás fókusza az említett vállalkozásokból származó jövedelmének vizsgálatára és egy hamis nyilatkozatra szűkült, amelyet állítólag lőfegyvervásárláskor tett. A vétel során egy olyan űrlapot kellett kitöltenie, amely tartalmazott egy kérdést arról, hogy függő-e vagy visszaél-e valamilyen tiltott szerrel. 

Hunter Biden nyíltan beszélt arról, hogy 2018-ban kokainozott, és ekkor vásárolta a fegyvert is, azonban a drogfogyasztást nem tüntette fel a nyomtatványon. 

A nyomtatványon való hamis információk feltüntetése szövetségi bűncselekménynek minősül, és akár tíz év letöltendő börtönbüntetést is járhat érte. 

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden (Fotó: Drew Angerer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.