A Facebook elérhetetlenné tette a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmait

Az oldalra posztolt új tartalmakat már egyáltalán nem tudja elérni a portál mintegy harmincezer követője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 04. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérhetetlenné tette a Ma7.sk tartalmait a Facebook saját felületén – közölte honlapján a hírportál kedden.

Kedves Olvasóink! A Facebook az elmúlt öt évben, mióta portálunk létezik, más konzervatív tartalomszolgáltatókhoz hasonlóan igyekezett blokkolni a tevékenységünket. Erről a folyamatról többször írtunk portálunkon is, a folyamat április 4-én odáig fajult, hogy FB-s felületünket teljesen leblokkolták

– írták a Ma7 honlapján a hírportál szerkesztői.

Molnár Judit, a hírportált is magába foglaló Ma7 médiacsalád főszerkesztője az MTI-nek elmondta: a portálon megjelenő híreik elérhetőségét a közösségi hálón már tavaly ősztől jelentősen – saját adataik szerint mintegy 90 százalékkal – visszafogta a Facebook, s a helyzet most odáig fajult, hogy 

az oldalra posztolt új tartalmakat már egyáltalán nem tudja elérni a portál mintegy 30 ezer követője. 

Hozzátette: a Facebook hozzájuk eljuttatott indoklásában irányelveinek állítólagos megsértéseire hivatkozott, érdemi magyarázatot azonban nem adtak. „A legutóbb irányelvsértőnek jelölt írás, egy a babakocsi-támogatás megszerzésének lehetőségeiről tájékoztató cikk volt” – fejtette ki Molnár Judit.

Puskás Attila, a Ma7.sk hírportált is működtető Pro Media Alapítvány ügyvezetője az MTI-vel közölte: ahogy a korábbi korlátozásokra, úgy a mostani teljes blokkolásra is jogi képviselőjük útján próbálnak meg konkrét magyarázatot és orvoslatot szerezni, 

a Facebook lépésének valós okai között pedig a hírportál konzervatív irányultságát és annak növekvő népszerűségét sejtik.

„Nyílt titoknak számít, s több példa is van arra, hogy a Facebook igyekszik csökkenteni a konzervatív média elérhetőségét. Nem lennék meglepődve, ha a minket érintő lépés hátterében is ilyen igyekezet állna” – jelentette ki Puskás Attila.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.