Feketepiacon értékesítette a lopott harckocsimotort az orosz ezredes

Alekszander Gyeniszov egy bűnszervezet tagjaként összesen 20,5 millió rubel értékben értékesített alkatrészt.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 27. 12:43
null
Donyecki terület, 2023. március 7. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T-90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták Alekszander Gyeniszov orosz ezredest, aki T–90-es harckocsik motorjait lopta ki, majd adta el a feketepiacon. Gyeniszov egy bűnszervezet tagjaként összesen 20,5 millió rubel értékben értékesített harckocsi motorokat – írta Világgazdaság az orosz Kommersantra hivatkozva.

Hét darab V–92Sz2-es motort szedett ki az ezredes, amelyek az orosz T–90A és T–72B3 típusú harckocsikban találhatóak.

Gyeniszov feltehetően 2021 novembere és 2022 áprilisa között követte el a lopásokat, amikor is egy Rosztov-na-Donu térségében található támaszponton szolgált. A vádakat tagadja az ezredes, ügyvédjei azt állítják, a bíróságnak nincs elég bizonyítéka ellene. 

Borítókép: Orosz T–90-es harckocsi (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.