Hangosan szólt a magyar és a székely himnusz Csíkszeredán, több ezren énekelték

Megtöltötték az egész Szabadság teret és környékét a Kárpát-medence legnagyobb ételszenteléseként is hivatkozott húsvétvasárnapi szertartáson és szentmisén a látogatók.

Magyar Nemzet
Forrás: Székelyhon.ro2023. 04. 09. 12:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét jelesre vizsgáztak példamutatásból a csíkszeredaiak a húsvétvasárnap reggel, a hagyományosan megtartott szabadtéri ételszentelésen.

 A hívek ezúttal is több ezren, rendezetten sorakoztak fel a Szabadság téren és környékén, és vettek részt a Tamás József nyugalmazott segédpüspök által celebrált szertartáson – írja a Székelyhon.ro.

Megtöltötték az egész Szabadság teret és környékét a Kárpát-medence legnagyobb ételszenteléseként is hivatkozott húsvétvasárnapi szertartáson és szentmisén a csíkszeredaiak és környékbeliek. 

A hívek áldást kaptak a kosaraikban hozott húsvéti eledelekre, amelyeket végigjárva a papok szenteltvizet hintettek a ministránsok segítségével a Szent Kereszt plébánia papjai, egyháztanácsosai és kórusa közreműködésével szervezett eseményen. A szertartás végén az egybegyűltek elénekelték a magyar és a székely himnuszt. 

Borítókép: Szabadtéri ételszentelés Csíkszeredán (Fotó: Székelyhon.ro/Pinti Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.