Hatalmas lánggal ég az oroszok fontos létesítménye + videók

Nagy baj történhetett a Krím kikötővárosában, Szevasztopolban, evakuálják a civileket is.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 9:06
RAZVOZSAJEV, Mihail
Szevasztopol, 2023. április 29. Mihail Razvozsajev szevasztopoli kormányzó Telegram-csatornája által közreadott, videófelvételrõl készített kép egy tûzoltóról a feltehetõen dróntámadás következtében kigyulladt üzemanyagtartállyal a háttérben az Oroszország által annektált Szevasztopolban 2023. április 29-én. A tûzben senki sem sérült meg. MTI/AP/Mihail Razvozsajev Telegram-csatornája Fotó: MTI/AP/Mihail Razvozsajev Telegram-csatornája
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán dróntámadás érte szombaton az orosz kézben lévő, Krím félszigeten fekvő Szevasztopol városát. A támadás következtében kigyulladt egy kőolajtároló, ám a hatalmas tüzet egyelőre nem sikerült eloltani, előzetes jelentések szerint a lángok megfékezéséhez több órára van szükség. Az ukrán hadsereg ezidáig nem reagált a történtekre, a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség értesülései szerint a műveletben két drón vett részt. Orosz közlések szerint senki sem sérült meg a tűzben. A közösségi oldalakat szinte azonnal ellepték a videófelvételek, a városból koromfekete füst száll fel.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója arról számolt be a Telegramon, a lángok ezer négyzetméteres területen terjedtek el. A TASZSZ orosz hírügynökség értesülései szerint 18 tűzoltóság körülbelül hatvan tűzoldója dolgozik a lángok megfékezésén. A kőolajraktár könyékéről evakuálják a civileket, és vizsgálják, hogy nincs-e az érintett területen robbanóanyag.

Borítókép: Hatalmas lánggal ég Szevasztopol városában egy kőolajraktár (Fotó:MTI/AP/Mihail Razvozsajev Telegram-csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.