Hunter Biden most festőművésznek állt, és százezreket kaszál rajta

Sokan viszont felteszik a kérdést: ki és miért vásárol az amerikai elnök botrányairól híres fiának képeiből?

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 12:57
hunter biden
Forrás: Artnet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A festőművészi babérokra törő Hunter Biden három képét állították ki egy New York-i galériában a minap. Az alkotások darabját 85 ezer dollárért (nagyjából 38 millió forintért) árulják. Sajtóhírek szerint a közönség és a szakma véleménye megoszlik a művek minőségéről: volt, aki rémesnek nevezte azokat, mások szerint „még keresi egyedi stílusát”.

Hunter Biden csak néhány éve kezdett festeni, mégis már tucatnyi képe került kalapács alá, amelyekért össszesen majd félmillió dollárt zsebelt be.

hunter biden
Hunter Biden egyik alkotása. Fotó: Artnet

Sokan viszont felteszik a kérdést: vajon a gyűjtők esztétikai értékük miatt vásárolják meg az alkotásokat, vagy csak mert a művész az amerikai elnök fia? Műkereskedője, Georges Bergès szerint nagyon sokan, a művészvilág komoly alakjai is érdeklődnek munkái iránt. Persze mindenki arra költi a pénzét, amire csak szeretné. Csakhogy az sem nyilvános, hogy mégis ki és miért áldoz ekkora összegeket Hunter Biden képeire. A republikánusok vizsgálatot is indítottak az ügyben, azonban adatigényléseiket eddig figyelmen kívül hagyták.

 

95 százalékban biztosak vagyunk benne, hogy a képeket Kínából vették meg

 

– árulta el korábban a Breitbart konzervatív hírportálnak a vizsgálatot vezető James Comer republikánus képviselő. Ha ez valóban így van, az felveti azt a kérdést is, hogy vajon a vásárlásokat nem használhatják-e fel politikai befolyásszerzésre? Különösen, mert a művészvilágban a kereskedelem nem éppen az átláthatóságáról híres, amit még Georges Bergès is elismert. Az azt firtató kérdésre, hogy mennyire reális, hogy ilyen pénzeket fizetnek ki a művekért, úgy felelt: – Egy olyan piacról beszélünk, ahol egy falra ragasztott banánért százezer dollárt adtak. Szóval ha reális művészvilágról beszélsz, akkor gőzöd sincs a művészvilágról.

Hogyan lehet az, hogy Hunter Biden Amerika egyik legjobban fizetett művésze? A Biden-család folyamatosan hasznot húz Joe Biden tisztségviselői pozíciójából!

– fakadt ki egy interjúban James Comer.

Ráadásul Hunter Bidennek korántsem ez az egyetlen vagy a legkétesebb ügye. Korábban kiderült, hogy mindenféle képzettség és szaktudás nélkül választották be egy ukrán energetikai cég igazgatótanácsába, minden jel szerint annak reményében, hogy befolyással lehet apjára. Utóbb fény derült arra is, hogy drága ajándékokat fogadott el kínai vállalatoktól, azt ígérve, hogy beveti kapcsolatait. Mint arra Eric Trump, Donald Trump amerikai elnök fia egy minap adott interjúban rámutatott: senkinek fogalma sincs róla, hogy Hunter Biden miből keresi a pénzét, mégsem vonja felelősségre senki.

Nem beszélve az egyéb botrányokról: például, hogy a számítógépéről olyan adatok kerültek elő, amelyek szerint egyértelműen kábítószerezett és örömlányokkal hált. Donald Trump Jr., Donald Trump fia is éppen azon háborgott a közösségi médiában, hogy a nyilvánosságra hozott beszélgetések alapján Hunter Biden nemcsak kerítőként alkalmazta saját unokatestvérét, de rasszista szöveggel tette ezt. „Külföldi vagy hazai?” – kérdezi például a rokona, de a férfi azt is világossá teszi, hogy nem akar „sárgákat”. 

 

Borítókép: Hunter Biden festőművészi babérokra tör. (Fotó: Artnet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.