Különleges Twitter-emojival üzen Károly király

A koronaékszerekből kiállított kincsek között lesz az uralkodói gömb, az aranysarkantyú, a karperecek, két balta, öt kard, az uralkodói gyűrű, az uralkodói jogar kereszttel és az uralkodói jogar galambbal.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 04. 10. 11:13
Twitter Blue
ANKARA, TURKIYE - APRIL 09: In this photo illustration, logo of Twitter is displayed on mobile phone screen in front of logo of Twitter Blue in Ankara, Turkiye on April 09, 2023. Cem Genco / Anadolu Agency (Photo by CEM GENCO / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

III. Károly király koronázása évszázados hagyományok előtt tiszteleg majd. A sok izgalmas és várakozással teli pillanatot fokozva, modernizációra irányuló törekvéseit egy különleges Twitter-emoji megjelenésével is kiegészíti az uralkodó – írja a Mirror. 

A tervekből kiderül, hogy a koronaékszerek főszerepet játszanak majd a május hatodikai, Westminster-apátságban tartandó istentiszteleten.

A koronázási menetben az Egyesült Királyság, a Nemzetközösség és a brit tengerentúli területek fegyveres erőinek több száz tagja, valamint az uralkodó testőrsége és a királyi vízi katonák is részt vesznek majd.

Őfelsége azonban a 11 órakor kezdődő szertartást egy Twitter-emoji segítségével a jelenbe is áthelyezi, amelyet az ünnepi hétvégén egy sor hashtag segítségével használnak majd. A koronaékszerekből kiállított kincsek között lesz az uralkodói gömb, az aranysarkantyú, a karperecek, két balta, öt kard, az uralkodói gyűrű, az uralkodói jogar kereszttel és az uralkodói jogar galambbal.

A 74 éves Károlyt a 17. századi Szent Edward-koronával koronázzák meg, amelyet átmétereztek számára. A szertartás végén azonban a szokásoknak megfelelően átvált a könnyebb, császári állami koronára. A 75 éves Camilla királynét Mária királyné koronájával koronázzák meg, és a galambos botot fogja tartani – annak ellenére, hogy vitatott volt, hogy a bot elefántcsontból készült vagy nem. (Közben kiderült, hogy a szervezők megvédték az elefántcsontot tartalmazó koronaékszerek használatát, annak ellenére, hogy a walesi herceg az Együtt a vadon élő állatokért projektje keretében kampányt folytat az állati részek illegális kereskedelmének megállítására.)

A Buckingham-palotából a királyi pár a The Mallon, az Admiralitás ívén, a Trafalgar téren, a Whitehallon és a Parlament téren keresztül a Westminster-apátságba érkezik.

Amikor visszafelé indulnak, szakítanak a hagyományokkal, és a 260 éves arany államvasutat használják. A felvonulás útvonala pedig 1,3 mérföld, ami csak egynegyede a néhai királynő ötmérföldes ünnepi útjának. A palotába érve a király és az angol királyné királyi tiszteletadásban részesül a felvonuló csapatoktól, majd az erkélyre lépnek, ahol a RAF repülős bemutatót tart.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: CEM GENCO /ANADOLU AGENCY/ AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.