Leukémiát állapítottak meg Berlusconinál

A volt olasz kormányfőt szerda óta ápolják intenzív osztályon.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters, MTI2023. 04. 06. 9:25
BERLUSCONI, Silvio
Milánó, 2023. április 5. A milánói San Raffaele kórház 2023. áprilsi 5-én. Ide szállították be sajtóértesülések szerint légzési nehézségek miatt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, a Hajrá, Olaszország párt alapító elnökét. A 86 éves politikus, médiamágnás rendszerint ebben a kórházban kap kezelést. MTI/AP/Luca Bruno Fotó: Luca Bruno
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leukémiát diagnosztizáltak Silvio Berlusconi négyszeres olasz miniszterelnöknél – adta hírül egy meg nem nevezett bennfentes forrásra hivatkozva a Reuters. A forrás megerősítette a Corriere della Sera napilap értesülését.

A nyolcvanhat éves Berlusconit szerda óta 

intenzív osztályon ápolják a milánói San Rafael kórház kardiológiai osztályán, 

miután szív- és érrendszeri, valamint légúti problémák léptek fel nála.

 

Stabil az állapota

Antonio Tajani olasz külügyminiszter egy csütörtök reggeli tévéműsorban arról számolt be, hogy Silvio Berlusconinak szerdai kórházba kerülése után „békés éjszakája” volt, állapota stabil. A miniszter, aki a nyolcvanhat éves Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! párt helyettes vezetője, telefonon beszélt a volt kormányfővel – ismertette az MTI.

Bízunk benne, hogy az Oroszlán visszatér. Ő soha nem adja fel. Bizakodók maradunk

– jelentette ki Tajani.

A milliárdos médiamágnás az elmúlt években többször is betegeskedett. Legutóbb múlt héten hagyta el a milánói kórházat, ahol kivizsgálták.

Borítókép: a milánói San Rafael kórház (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.