Lövöldözés az Egyesült Államokban, többen meghaltak +videó

Legalább négyen vesztették életüket, nyolcan, köztük egy rendőr is kórházba került.

Magyar Nemzet
2023. 04. 10. 16:42
Lövöldözés történt Louisville-ben, Kentucky államban az Egyesült Államokban. Többen meghaltak. 2023.04.10-én. (Fotó: Twitter)
Lövöldözés történt Louisville-ben, Kentucky államban az Egyesült Államokban. Többen meghaltak. 2023.04.10-én. (Fotó: Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább négyen vesztették életüket egy lövöldözésben Louisville-ben, Kentucky államban – jelentették amerikai hatóságok. További nyolc embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, köztük egy rendőrt. 

A lövöldözés a belvárosban, az Old National Bank épületében történt, a rendőrség lezárta a környéket. A szövetségi nyomozó iroda (FBI) is segíti a hatóságok munkáját.

A Louisville-i rendőrség megnyugtatta a lakosságot, hogy a „fenyegetést elhárították”, így már nincs mitől tartaniuk.

Egy tanú beszámolója szerint az elkövetőnél automata lőfegyver volt, amivel szinte azonnal elkezdett lövöldözni.

A konferencia teremben voltunk, aki mellettem állt egy lövést kapott

– mutatta meg vérfoltos ingét a sokkos állapotba került férfi. Egy másik szemtanú a lövéseket először építési zajnak vélte.

A rendőrség jelentése szerint a lövöldöző meghalt, ám egyelőre nem világos, hogy a rendőrség végzett vele, vagy öngyilkos lett.

Helyi beszámolók a tragédiát „munkahelyi erőszakos esetként” írták le, amelyet egy alkalmazott követhetett el. Rendőrségi források szerint a lövöldözőnek mentális egészségügyi problémái lehettek.

„Kérem, imádkozzanak az érintettek családjáért és Louisville városáért” – fogalmazott Twitter-bejegyzésében Andy Beshear, Kentucky kormányzója, aki a lövöldözés helyszínére sietett. A kormányzó könnyeivel küszködve elmondta: „Ez borzalmas. Két nagyon közeli barátom nem élte túl, egy másik pedig kórházban van. Remélem ő életben marad. Így amikor imádságra kérem önöket, remélem fognak is mindazokért, akikre most műtétek sora vár, vagy akik elhunytak a tragédiában”.

A mostani lövöldözés mindössze két héttel azután történt, hogy hat embert, köztük három kisgyermeket lelőttek egy nashville-i keresztény magániskolában.

A Gun Violence Archive által összeállított adatok szerint 2023-ban eddig legalább 146 tömeges lövöldözés történt, ebből legalább 15 április kezdete óta.

Borítókép: Lövöldözés történt Louisville-ben, Kentucky államban az Egyesült Államokban. Többen meghaltak. 2023. 04. 10-én. (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.