Rengeteg halottat találtak a titkos sírokban

Legalább 26 holttestet találtak titkos sírokban a mexikói Tecoman településen, a nyugati Colima államban – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 28. 7:29
null
San Jose el Mirador, 2016. június 11. Holttestet szállítanak földmûvesek a Puebla szövetségi állambeli Coxcatlan város közelében fekvõ San Jose el Miradorban 2016. június 10-én, miután támadók lelõtték egy család 11 tagját a közép-mexikói faluban. Az azonosított, de még szabadlábon levõ gyilkosok feltételezett családi viszály miatt öt nõt, négy férfit és két kislányt lõttek agyon, illetve két másik gyereket megsebesítettek, akiket kórházban ápolnak. (MTI/EPA/Hugo Ortuno) Fotó: HUGO ORTUNO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eddig tíz titkos gödröt találtak, benne 26 ember maradványaival és csontjaival” – közölte Héctor Javier Pena, a colimai eltűntekkel foglalkozó különleges ügyészség vezetője egy közleményben. 

Az emberi maradványokat drónok és kutyák segítségével találták meg Cerro de Ortega településen, Tecoman településen, ahol 2018 óta számos titkos temetést azonosítottak. Az ásatások folytatódnak, és a hatóságok nem zárják ki, hogy további maradványok is lehetnek. 

A Csendes-óceán partján fekvő Colima állam a kábítószer-kereskedelmi útvonal egyik jelentős állomása: a kikötőket a csempészek kábítószer vagy olyan anyagok csempészésére használják, mint a fentanil, egy opioid fájdalomcsillapító, amely akár ötvenszer erősebb lehet a heroinnál. 

Mexikóban több mint 340 ezer gyilkosságot és mintegy százezer eltűnést jegyeztek fel, amelyek elkövetését többnyire bűnözői csoportoknak tulajdonítanak, amióta 2006 végén harcot indítottak a kábítószer-kereskedők ellen.

Borítókép: Földművesek szállítanak egy holttestet a Puebla szövetségi állambeli Coxcatlan város közelében fekvő San Jose el Miradorban 2016. június 10-én, miután támadók lelőtték egy család tizenegy tagját a közép-mexikói faluban. Az országban nagyon gyakoriak a gyilkosságok és az eltűnések (Fotó: MTI/EPA/Hugo Ortuno)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.